Odličan bezmesni ručak, koji vam neće uzeti puno vremena da napravite.
Sastojci:
250 g penne pasta
50 ml maslinovog ulja
pola kašičice belog luka u prahu
1 kašičica italijanskog začina
4 kašike putera
1 mala glavica ljutike ili crnog luka
2 do 3 čena belog luka
korica od 1 limuna
125 ml vode
oko 5o do 100 g spanaća
po ukusu so i biber
Priprema:
Plavi patlidžan oprati i odstraniti gornji deo, iseći na kolutove i iseći na kockice oko 1.5cm velike. Ja moj patlidžan ne solim da ispusti gorčinu jer nisu gorki a vi, ako imate tu vrstu, posoliti i ostaviti 15 minuta, onda ga isprati i osušiti.
Veći pleh prekriti sa pek papirom i staviti isečen plavi patlidžan, politi sa maslinovim uljem,posuti sa polovinom italijanskog začina, biberom, soli i belim lukom u prahu i vašim rukama sve dobro izmešati.Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C dok ne omekša i porumeni.
Izvaditi iz rerne i ostaviti sa strane.
Da imate bezglutensku verziju ovog jela, možete koristiti pastu od quinoa ili pirinča.
Pastu ocediti i nju ostaviti sa strane.
Isključiti ringlu i mešati spanać i pastu sa lukom da spanać samo uvene, ako kojim slučajem neće da uvene, poklopiti i ostaviti da odstoji minut dva, na kraju dodati ispečen patlidžan i sve dobro promešati da se sjedini.
Probati za začine.
Poslužiti toplo.
Prijatno!!!
Domaćica za ovomesečnu blogersku igricu "Ajme,koliko nas je " je naša blogerica Jela sa bloga " Jelina Jela " koja nam je zadala temu plavi patlidžan i njoj šaljem ovaj recept.
Domaćica za ovomesečnu blogersku igricu "Ajme,koliko nas je " je naša blogerica Jela sa bloga " Jelina Jela " koja nam je zadala temu plavi patlidžan i njoj šaljem ovaj recept.
Нема коментара:
Постави коментар