Krompir volimo na bilo koji način i mogli bi ga jesti svaki dan.
Sastojci: 2 veća krompira po osobi, 50 ml maslinovog ulja, 2 kašičice soli, 2 kašičice belog luka u prahu, 2 kašičice italijanskog začina, oko 50 g sveže izrendanog parmezana ili Grana Padano, svež iseckan peršun
Priprema: Krompir, bolje da je stariji, dobro oprati i izribati sa četkicom. Osušiti ih i iseći na deblje štapiće.
U manju posudicu izrendati sir a u drugu sastaviti sve začine i so zajedno i promešati ih.
U veću zdelu staviti krompir i preliti sa maslinovim uljem, rukama ili varjačom sve dobro izmešati.
Prvo posuti krompir sa izrendanim parmezanom i opet sve dobro izmešati i na kraju posuti sa začinima i još jednom izmešati.Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 190°C oko 25 do 35 minuta, okrenuti ih na polovini pečenja da porumeni i sa druge strane.Poslužiti toplo.
Idealno sa mesom sa burgerima, pečenom piletinom...
Poslužiti toplo sa dipom po izboru ili sa kečapom ( ja kečap ne volim i posluženi su bez )
Slicno i ja pravim krompir ( i ostalo povrce) i tako nam je najdrazi.
ОдговориИзбришиJoj Jasna, ja ga volim na bilo koji način, samo neka je krompir.
ОдговориИзбришиZoki vi ste genije! danas smo pravili i ispali su savrseni. sledeci put cemo uz rostilj
ОдговориИзбришиLilJeJa, tako se radujem da vam se dopao i mi smo bili oduševljeni...od srca ti hvala.
ОдговориИзбриши