среда, 30. септембар 2015.

Pečen pomfrit sa parmezanom i začinima

Krompir volimo na bilo koji način i mogli bi ga jesti svaki dan.


Priprema:

2 veća krompira po osobi
50 ml maslinovog ulja
2 kašičice soli
2 kašičice belog luka u prahu
2 kašičice italijanskog začina
oko 50 g sveže izrendanog parmezana ili Grana Padano
svež iseckan peršun

Priprema:

Krompir, bolje da je stariji, dobro oprati i izribati sa četkicom. Osušiti ih i iseći na deblje štapiće.
U manju posudicu izrendati sir a u drugu sastaviti sve začine i so zajedno i promešati ih.


U veću zdelu staviti krompir i preliti sa maslinovim uljem, rukama ili varjačom sve dobro izmešati.
Prvo posuti krompir sa izrendanim parmezanom i opet sve dobro izmešati i na kraju posuti sa začinima i još jednom izmešati.


Pleh prekriti sa pek papirom i sipati pripremljen krompir.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 190°C oko 25 do 35 minuta, okrenuti ih na polovini pečenja da porumeni i sa druge strane.Poslužiti toplo.
Idealno sa mesom sa burgerima, pečenom piletinom...

Poslužiti toplo sa dipom po izboru ili sa kečapom ( ja kečap ne volim i posluženi su bez )


4 коментара:

  1. Slicno i ja pravim krompir ( i ostalo povrce) i tako nam je najdrazi.

    ОдговориИзбриши
  2. Joj Jasna, ja ga volim na bilo koji način, samo neka je krompir.

    ОдговориИзбриши
  3. Zoki vi ste genije! danas smo pravili i ispali su savrseni. sledeci put cemo uz rostilj

    ОдговориИзбриши
  4. LilJeJa, tako se radujem da vam se dopao i mi smo bili oduševljeni...od srca ti hvala.

    ОдговориИзбриши