четвртак, 10. септембар 2015.

Omlet sa peršunom ( Maydanozlu Omlet )

U našoj se kući ne jede zvanično doručak, ručak ili večera...jedemo kad smo gladni. Moj muž ujutru, dok kuva meni kafu a sebi čaj, pojede nešto "s nogu" onda popije čaj a ja kafu i onda svako ide i radi šta mu je volja,šetnja, zalivanje cveća ili šta već ( pošto odavno oboje ne radimo ) onda se pojede nešto oko 10-11 sati pijemo kafu oko 2 po podne a ručamo, tj večeramo oko 3-4 i kasnije pojedemo nešto od voća a u međuobrocima jedemo voće i pijemo smoothies,da se rashladimo.


Sastojci:

3 do 4 jaja
2 pune kašike sitno iseckanog peršuna
1 do 2 kašike maslinovog ulja
prstohvat mlevene dimljene paprike
po ukusu himalajska so i sveže samleveni biber

Priprema:

Žicom umutiti jaja, dodati peršun, so i biber. ( ja sam dodala vrlo malu sitno iseckanu ljutu papričicu )

U teflonski ili keramički tiganj sipati ulje ( meni je bila dovoljna 1 kašika ) i zagrejati, sipati umućena jaja, poklopiti da se ravnomerno isprži i odozgore i pržiti dok se ne isprži ( ne morate držati celo vreme poklopljeno, poklopiti tek pri kraju prženja ) i ne porumeni sa donje strane.

Poslužiti toplo sa feta sirom, paradajzom, ajvarom i kefirom.
Ja jedem bez hleba, moj muž sa hlebom,vi kako hoćete.


Prijatno!!!!

2 коментара:

  1. Volim kada ima mnogo persuna u jelu; kazu da, kada mushki jedu mnogo persuna, onda njihova tijela mirisu na moshus.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ajme Jasna, sad naučih nešto novo...inače mi peršun i beli luk koristimo u nenormalnim količinama.

      Избриши