Kod nas su wrap sendviči vrlo popularni i vrlo često se jedu za ručak, prave se na razne načine, nama se dopao na ovaj način.
Sastojci:
suvog začina po izboru ( bosiljak, origano )
2 kašike maslinovog ulja
250 g mlevenog mesa po izboru ( kod mene mlevena teletina )
1 glavica sitno iseckanog crnog luka
3 čena sitno iseckanog belog luka
po 1 puna kašika sitno iseckanog peršuna i nane
po ukusu so i biber
1 mala ljuta papričica
1 do 2 pune kašike ajvara
1 kašika maslinovog ulja
Za preliv od jogurta:
65 g gustog jogurta
1 čen sitno iseckanog belog luka
1 do 2 kašike limunovog soka
1 kašika sitno iseckanog peršuna ili mirođije
tučena paprika,slatka ili ljuta
po 1 naan, flat bread, tortila po osobi
Priprema:
Staviti na pleh pek papir, staviti isečen patlidžan, dodati 2 kašike maslinovog ulja, pobiberiti, posoliti malo i posuti sa suvim začinom,promešati i staviti u rernu da se peče na 225°C oko 15 do 20 minuta dok patlidžan ne omekša i ne porumeni, ako hoćete, možete promešati na polovinu pečenja.
Ostaviti sa strane.
Dodati ispečen patlidžan i sjediniti sve zajedno.
U manju zdelicu staviti gusti jogurt ili kiselo mleko, dodati sitno iseckan beli luk, limunov sok i peršun i sjediniti sve zajedno sa viljuškom.
Pre nego što ćete jesti prebacite obe stranice jednu preko druge, dodati salatu po izboru i poslužiti.
Ja sam dodala uz to i Anin pečeni krompir kao pomfrit i nama je to bio kompletan ručak.
Prijatno!!!!
Domaćica za ovomesečnu blogersku igricu "Ajme,koliko nas je " je naša blogerica Jela sa bloga " Jelina Jela " koja nam je zadala temu plavi patlidžan i njoj šaljem ovaj recept.
Domaćica za ovomesečnu blogersku igricu "Ajme,koliko nas je " je naša blogerica Jela sa bloga " Jelina Jela " koja nam je zadala temu plavi patlidžan i njoj šaljem ovaj recept.
Merhabalar, ne kadar iştah açıcı ve leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.
ОдговориИзбришиSaygılar.
Çok teşekkür ederim ve ben bunu seviyorum sevindim .
ИзбришиBas je super; volim bilo sta sa patlidzanima!
ОдговориИзбришиJasna, od svog povrća, plavi patlidžan volim najviše i nikad mi ne bi dosadio a toliko puno jela se mogu napraviti od njega.Pozdrav, draga moja.
ОдговориИзбриши