уторак, 27. октобар 2015.

Burek paprika

Ovo nije burek koji se pravi sa korama, nego je samo naziv jela, koje sam isprobala a recept je od moje Lilje i jako, jako nam se dopalo...bez mesa je a pečenih paprika trenutno svi imamo u zamrzivačima, pa probajte i vi, možda će se i vama dopasti ovaj "burek" na drugačiji način.
Lile, od srca ti hvala na odličnom ručku.


Sastojci:

4 velike ili 8 manjih pečenih paprika
200 g sira
4 jaja
po ukusu; peršun,mirođija, sveže samleven biber
2 čena belog luka

Za paniranje:

brašno
hlebne mrvice
2 jaja

Priprema:

Ako imate pečenih paprika izvaditi ih zamrzivača i ostavite da se odmrznu i dobro ocede od viška vode.
Ako nemate pečenih paprika, ispeći ih, ohladiti,oljuštiti mi očistiti od semenki.
Paprike staviti na kuhinjski papir da upiju višak tečnosti.

U tiganj staviti malo ulja i zagrejati. 
Viljuškom umutiti jaja, dodati sveže začine koje volite i sipati u tiganj i odmah dodati izmrvljen feta sir, dodati sitno iseckan beli luk i pržiti sve zajedno dok se masa ne stisne, nemojte da prepržite masu.
Skloniti sa ringle.


Masu podelite na onoliko paprika koliko imate ( ja sam pravila pola količine i to je bilo dovoljno za nas dvoje ) zaviti paprike ponovo u oblik paprike, a možete da ih i ne rasečete, mogu da budu i cele, onda ih puniti sa kašičicom.

Tako pripremljene paprike prvo staviti u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u prezle. ( ja uvek koristim panko mrvice, koje su pravljene od sredine belog hleba )  Ostaviti ih da se malo prosuše, ponovo umočiti u umućena jaja i tek ih onda pržiti.
Sipati ulje u tiganj, zagrejati na osrednjoj temperaturi i pržiti paprike dok vam ne porumene sa svih strana.


Stavljati na kuhinjski papir da se ocede od viška masnoće i poslužiti tople posute sa sveže samlevenim biberom, a podjednako su dobre i hladne.


Prijatno!!!!

12 коментара:

  1. Merhabalar, çok güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you, my dear Sefa and I am so glad that you like it. Warm regards:)))

      Избриши
  2. Mmmm, nemam paprike...šmrc...a baš bih ovo za ručak...Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mirjana, da si mi bliža rado bih ti dala kesu zamrznutih paprika. Ovog puta sam se snabdela sa njima. Topli pozdrav.

      Избриши
  3. Paprike pečene najviše volim.Ovo mi je baš lepo !Pozdrav :)

    ОдговориИзбриши