недеља, 4. октобар 2015.

Gurmanske pljeskavice

Ovako se jede kad se sprema zimnica, najbrže i najlakše. Pljeskavice je pripremila snajka a od ostatka je napravila ćevape.


Sastojci:

1 kg mešavina mlevenog mesa
250 g sitno iseckane dimljene suve slanine
250 g kačkavalja isečenog na kockice
1 puna kašika ljute tučene paprike
1 mala glavica ljutike,sitno iseckane
2 čena belog luka
po ukusu biber i so

Priprema:

Meso možete da kupite već samleveno ili kupite po komad mesa pa ga sameljite sami.
U ovom receptu je pola govedina pola svinjetina.
Mleveno meso, slaninu isečenu na kockice, kačkavalj, tučenu ljutu papriku, biber,so, sitno iseckanu ljutiku / luk i pasirani beli luk i sve dobro izmešati.

Ako hoćete, od cele količine možete napraviti 4 velike pljeskavice ili, napraviti više manjih...kod nas je bilo 4 manje pljeskavice i od ostatka je snajka napravila ćevape.

Peći ih na dobro zagrejanom roštilju.
Tople poslužiti sa pomfritom i svežim crnim lukom.
Kod nas je dodata i ljuta belolučena paprika.


Prijatno!!!!


Dobili smo od sto kg paprika pedeset tegli od po pola kg ajvara i ja sam posle ovog još pravila od 30 kg..to našoj deci neće dugo da traje a nama će ostati i za iduću godinu.

Ja ajvar pravim na ovaj način i za mene je to jedini i najbolji način.

7 коментара:

  1. Одговори
    1. Mi smo oduvek voleli luk i moja deca ga obožavaju, a snajka je naučila svašta da jede pored nas i voli.

      Избриши
  2. Одговори
    1. hvala Biljana....mi smo veliki srećnici sa našim zetovima i snajkama, svi su nam dobri, ali ova snajkica nam je posebna,da smo je tražili, bolju nebi našli.

      Избриши
  3. Jafi, ovo je samo jedan deo uslikan a snajkicu imamo mnogo dobru, da mi je ćerka ne bi mi bila bolja.

    ОдговориИзбриши