понедељак, 5. октобар 2015.

Chimichurri pesto/sos/marinada od peršuna

Ova marinada, koju po nekad koristim kao pesto a po nekad i kao sos za pastu, jako volim...Brzo se napravi a još brže pojede.
Ako volite peršun i ukus belog luka, probajte, možda će vam se dopasti.


 Sastojci:

250 ml obro napakovanog persunovog lisca i neznih drscica
4-5 čena belog luka
2 kašike svežeg naseckanog oregana, ili 2 kašičice suvog
125 ml dobrog maslinovog ulja
2 kašike crvenog ili belog vinskog sirćeta
1 kašičica morske soli
1/4 kašičice sveže mlevenog bibera
1/4 kašičice tučene crvene paprike

Priprema:

Naseckajte što sitnije možete peršun, oregano i beli luk. Ovo isto možete uraditi u multipraktiku, ali ne samleti potpuno, nego mleti, stati, mleti stati.

Dodati maslinovo ulje, sirće, soli, bibera i tučene paprike, probati i ako treba dodati još soli i bibera.



Možete poslužiti odmah sa pastom ili mesom/ribom ili ostaviti u zatvorenoj tegli u frižider, ne više od dva dana. Ako koristite iz frižidera pre upotrebe mora biti sobne temperature.

U Južnoj Americi se ovo jako puno koristi kao pesto.
 

Prijatno!!!!

7 коментара:

  1. Одговори
    1. Juče sam pravila pečeno meso, koje sam marinirala u ovom pestu, inače ja ga volim i sa pastom.Topli pozdrav.

      Избриши
  2. Merhabalar, çok leziz ve çok iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Çok teşekkür ederim ve bu gibi bekliyoruz . Bil diye söylüyorum , ben Türk mutfağını seviyorum . Sıcak Saygılarımızla .

      Избриши
  3. Neki dan sam pesto pravila od blitve i rukole, malo oraha, beli luk, ruzmarin i bosiljak. Sve sveže sa pijace i sa devičanskim maslinovim uljem u blenderu. Ukus za sladokusce. Moji ukućani zadovoljni. Pozdrav svima a Zorici i zahvalnost na divnim, inspirativnim i kreativnim receptima.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dušice, ja pesto volim na svaki mogući način i odličan je i tvoj pesto....najvažnije je da su nam ukućani zadovoljni. Topli pozdrav i hvala ti puno što si posetila moj blog.

      Избриши