Ova marinada, koju po nekad koristim kao pesto a po nekad i kao sos za pastu, jako volim...Brzo se napravi a još brže pojede.
Ako volite peršun i ukus belog luka, probajte, možda će vam se dopasti.
250 ml obro napakovanog persunovog lisca i neznih drscica
4-5 čena belog luka
2 kašike svežeg naseckanog oregana, ili 2 kašičice suvog
125 ml dobrog maslinovog ulja
2 kašike crvenog ili belog vinskog sirćeta
1 kašičica morske soli
1/4 kašičice sveže mlevenog bibera
1/4 kašičice tučene crvene paprike
Priprema:
Dodati maslinovo ulje, sirće, soli, bibera i tučene paprike, probati i ako treba dodati još soli i bibera.
U Južnoj Americi se ovo jako puno koristi kao pesto.
Prijatno!!!!
Najdrazi mi je sa ribom ili mesom sa rostilja...
ОдговориИзбришиJuče sam pravila pečeno meso, koje sam marinirala u ovom pestu, inače ja ga volim i sa pastom.Topli pozdrav.
ИзбришиMerhabalar, çok leziz ve çok iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.
ОдговориИзбришиSaygılar.
Çok teşekkür ederim ve bu gibi bekliyoruz . Bil diye söylüyorum , ben Türk mutfağını seviyorum . Sıcak Saygılarımızla .
ИзбришиNeki dan sam pesto pravila od blitve i rukole, malo oraha, beli luk, ruzmarin i bosiljak. Sve sveže sa pijace i sa devičanskim maslinovim uljem u blenderu. Ukus za sladokusce. Moji ukućani zadovoljni. Pozdrav svima a Zorici i zahvalnost na divnim, inspirativnim i kreativnim receptima.
ОдговориИзбришиDusica Petrovic a ne Dragan
ИзбришиDušice, ja pesto volim na svaki mogući način i odličan je i tvoj pesto....najvažnije je da su nam ukućani zadovoljni. Topli pozdrav i hvala ti puno što si posetila moj blog.
Избриши