среда, 14. октобар 2015.

Sendvič BLT sa vaflama

Moram odmah da se izvinem na samom početku, vafle nisam pravila, jer u ovom mom lomu u kući nisam mogla da nađem aparat, ali, čim se sve bude sredilo, recept ću dopuniti sa napravljenim vaflama a za vas, koji imate vafle mašinu pri ruci, isprobajte...ja sam ovog puta, pravila sa integralnim hlebom.



Sastojci za vafle:

Mere su u šoljama od 250 ml

1 1/2 šolje integralnog brašna
2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice soli
na vrh noža bibera
1 1/2 šolje mleka
1/3 šolje otopljenog putera + za premazivanje
1 jaje
oko 150 g žutog, izrendanog cheddar sira
2 kašike sitno iseckanih začina ( vlašac, peršun )

i još:

8 šnita tanko sečene dinljene slanine
4 jaja
krem sir sa ukusom belog luka
4 manjih listova zelene salate
2 manja paradajza, isečena na kolutove


Priprema:

Zagrejati rernu na 200°C i staviti šnite slanine da se peku, kad gornja strana porumeni, okrenuti i peći dok ne bude hrskava.
Izvaditi i ostaviti na kuhinjskom papiru da upije višak masnoće a mast, koju je slanina odpustila možete iskoristiti da ispržitete jaja na njoj, ili ako hoćete, ispržite ih na ulju.

U jednu zdelu staviti sve suve sastojke, brašno, prašak za pecivo,biber i so i izmešati. 
U drugu zdelu,žicom umutiti jaje, dodati mleko i puter i sve sjediniti i to sipati u suve sastojke i sjediniti sa žicom, na kraju dodati izrendan sir i sveže začine i sjediniti sve zajedno.

Zagrejati mašinu za vafle i premazati sa malo otopljenog putera. Sipati polovinu količine ili onoliko testa koliko vam je potrebno da napunite kalup.Od ove količine biste trebali da dobijete 8 vafle.

Vafle premazati sa malo omekšalog krem sira, ako ga nemate i ne mora.
 Staviti jedan list oprane i osušene zelene salate, preko staviti kolut paradajza, preko paradajza staviti isprženo jaje, preko dve šnite ispečene slanine i posuti,po želji sa još malo izrendanog sira a i ne mora. ( ja sam koristila sir jer je bio hleb, da sam pravila sa vaflama, ne bih i onda sam svaki pripremljen sendvič stavila nazad u tiganj, ali sam ga prethodno obrisala sa kuhinjskim papirom i zapekla sa obe strane da mi se sir malo otopi )

Poslužiti toplo.

Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар