петак, 2. октобар 2015.

Boursin - Sirni namaz sa ukusom belog luka i začina

Krem sir sa ukusom belog luka obožavam, skoro sam na Coolinarici isprobala jedan od sirnih namaza, koji mi se jako dopao...ja sam nešto vrlo malo izmenila originalni recept i vi, koji volite ukus belog luka, probajte, možda će se dopasti i vama.


Sastojci:

200 g krem sir
100 g omekšalog putera
100 g feta sir
5 do 6 čena belog luka
1 puna kašika mešavine italijanskog začina ( majčina dušica, ruzmarin, origano, bosiljak )
po ukusu so i biber

Priprema:

U dublju zdelu za mućenje staviti sve sastojke zajedno i umutiti sa mikserom, biber i so, dodati po ukusu, tek kad ste sve umutili.

Ja so nisam dodavala jer sam koristila slani puter i feta sir je slan, tako da mi je bilo dovoljno slano.

Za vas, koji ne volite mnogo ljutinu belog luka, možete beli luk prvo da ispečete u ljusci ili celu glavicu, samo joj odseći vrh i preliti sa malo maslinovog ulja, zatvoriti u foliju i peći,kad se ispeče, ohladiti i istisnuti pulpu iz kožice i koristiti ga za ovaj namaz.

Prijatno!!!

2 коментара: