Svako pecivo je lepo za sebe, ja volim svako jedno i svako jedno me oduševi, tako je bilo i sa ovim....
Sastojci:
500 g brašna + 2 do 3 kašike
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
10 g suvog ili 25 g svežag kvasca
300 ml tople vode
200 g masnije fete ili bilo kog starijeg kravljeg sira
200 g smrznutog putera ili margarina
i još:
1 jaje za premazivanje
Priprema:
Kod mene je mešavina 300 g svenamenskog i 200 g hlebnog brašna, pomešati oba brašna, dodati kašičicu soli, promešati, napraviti udubljenje i ostaviti sa strane.
Treba da dobijete meko i po malo lepljivo testo.
Radnu površinu posuti sa kašikom brašna, isipati umešeno testo i domesiti ga rukom, ako se testo puno lepi, dodati još malo brašna.
Testo treba da se vrlo malo lepi za ruke.
Oblikovati testo u loptu, premazati sa malo ulja i vratiti nazad u vanglicu, pokriti sa providnom folijom i ostaviti na toplom mestu da testo naraste.
Testo zaviti u rolat , opet vrlo blago pobrašniti odozgore i radnu površinu i sad vrlo pažljivo, da vam nigde ne pukne testo, razviti u što veći krug možete, jer što su kroasani više namotani, više će se listati.
Kad ste razvili krug, u slučaju da vam testo negde pukne samo natapkati preko, malo brašna.Preko izrendati onaj preostali deo margarina i iseći na 16 jednakih trouglova.
Zaviti u kroasane, tako što ćete prilikom zavijanja vući testo nasuprot od vas da imate što više navoja.
Pečene ohladiti na žici i poslužiti sa kafom, jogurtom, kiselim mlekom...
Prijatno!!!!
Divni!
ОдговориИзбришиI love them! I love the way your croissants look! :)
ОдговориИзбришиHave a great day, my dear Zoki!
Merhabalar, ellerinize sağlık. Süper harika görünüyor.
ОдговориИзбришиSaygılar.