уторак, 3. јануар 2017.

Liker od suvih kajsija

Treba vam samo 7 dana da ga pripremite, ako želite možete držati suve kajsije i duže u tegli.


Sastojci:
250 g suvih kajsija
150 g vrlo sitnog šećera
2 kesice vanilinog šećera
500 ml džina, votke ili lozovače
po želji nekoliko kapi arome kajsije

Priprema:
Oprati teglu od 1 litra i u nju staviti šećer, vanilin šećer, suve kajsije, možete ih iseckati a i ne morate ( kod mene su pola iseckane, pola su cele ) i naliti sa votkom, džinom ili lozovačom. Promućkati i ostaviti da vam tako stoji 7 dana a možete, ako imate dovoljno vremena do Božića i duže da ostavite. Svaki dan promućkati da se šećer otopi.


Posle 7 dana, procediti kroz gazu ili filter za kafu. kajsije ostavite u tegli, možete ih staviti na sladoled, ili komadić kajsije u čašu i onda sipati liker preko a liker sipati u flašu i ostaviti da vam stoji u frižider do upotrebe.
Liker možete sipati u lepe flašice, ukrasiti ih i pokloniti svojim prijateljima za Božić, slavu, Staru Novu Godinu...

Ovo na slici je stajalo samo 3 dana a ja ću ga tek koristiti za pravoslavni Božić, te sam sve vratila u teglu da još odstoji...da samo znate kako miriše, pa ovo mi je bolje nego sa svežim kajsijama


Prijatno!!!!

4 коментара:

  1. Dobra ideja. Super izgleda.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala i ukus mu je fantastičan...meni sa suvim kajsijama je bolji od svežih, a pravila sam oba.Kod nas su suve kajsije mnogo jeftinije od svežih.

      Избриши
  2. Lepo izgleda i nije tesko napraviti,ideja za poklon je super!Da,ovde(Beograd) su suve kajisije skupe,inace su skuplje dosta od svezih i u sezoni.Pozdrav :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Marina i dobro je što ne moramo da čekamo leto da napravimo liker od kajsija. Topli pozdrav.

      Избриши