недеља, 25. фебруар 2018.

Pileći paprikaš na niški način

Pileći paprikaš mi jako volimo i ja ga pravim na neki svoj način. Danas sam malo istraživala internet jer sam htela da vidim kako se još pravi pileći paprikaš i naletim na ovu stranicu " Južna Srbija Info" i tamo nađem ovaj recept..nama se pileći paprikaš jako dopao a moj muž se oduševio i eno ga " diše na škrge " koliko se najeo....


Sastojci: 1 manje pile, isečeno na komade, 1 kg krompira, 1 dcl ulja ili masti, 1 paradajz, 500 ml gustog soka od paradajza, 2 glavice crnog luka, 2 paprike, po ukusu; aleva paprika, biber, so, lovorov list,m sitno iseckan peršun 500 ml do 1 l pileće supe ili vode

Priprema: Pile oprati, osušiti i iseći na manje komade.
Ja sam koristila pileće batkove i suva rebra i jako mi se dopala kombinacija.
Suva rebra sam oprala i prvo ih malo prokuvala u vodi, bacila sam tu vodu, ponovo ih oprala i tek sam onda dodala zajedno sa pilećim mesom, da se dinsta.

U šerpu zagrejati mast ili ulje, dodati sitno iseckan crni luk, šargarepu, koju ste očistili i oprali, isečenu na kolutove, lovorov list,seckan paradajz, koji ste oljuštili od kožice, papriku, koju ste oprali i očistili od semenki i isekli na kocke i piletinu isečenu na komade, prethodno je očistite od viška masnoće.
Dinstati uz po malo dodavanja vode dok meso ne omekša.

Kad je meso u pola kuvano, sipati paradajz iz flaše, dodati malo aleve paprike, naliti sa količinom vode ili supe, onoliko koliko hoćete da vam bude paprikaš gust i dodati očišćen krompi, koji ste isekli na kockice.
Kuvati dok se krompir ne skuva.
Skloniti sa ringle, dodati sitno iseckan peršun i biber po ukusu, promešati i poslužiti toplo, uz salatu po vašem izboru.


U koliko želite da vam je paprikaš gušći, možete sipati manje tečnosti ili na kraju izgnječiti nekoliko kockica krompira, mi volimo da je malo ređe i obično sipam više tečnosti, ali na kraju izgnječim nekoliko kockica krompira.
Ja sam ovde još dodala i punu kašiku pirea od paprike i koristila sam dimljenu mlevenu papriku.


Prijatno!!!

4 коментара: