среда, 12. јануар 2022.

Panna cotta sa belom čokoladom i jogurtom

 Mi nismo veliki ljubitelji kolača iz razloga što, kad se napravi kolač ima ga dosta i ja ih ne jedem a onda to ostane na mužu da pojede i znaju nekad da se vuku danima po frižideru da bi se na kraju bacilo. Zaista ne volim da bacam hranu, jer od boga je grehota, tako da ovakve poslastice pravim često, malo se napravi, brzo se pojedu i onda opet mogu nešto drugo da pripremim...kolače pravim samo kad nam neko dolazi ili da ih podelim komšijama.

Sastojci: 135 g bele čokolade, 150 ml pavlake 35% mm, 20 g šećera, 1 kesica bourbon vanile, 2 kašike vrele vode, 7 g želatina, 250 g grčkog jogurta sa medom 

Priprema:  U šerpicu staviti belu čokoladu, pavlaku, šećer i bourbon vanilu i mešati da se zagreje na osrednjoj temperaturi i čokolada otopi i masa postane glatka.

U manju zdelicu preliti želatin sa 2 kašike vrele vode, izmešati i tako tečan želatin sipati u masu od čokolade i stalno mešjte da se sve sjedini.  Ostaviti na stranu da se prohladi.

Izmešati jogurt da dobijete glatku masu, dodati u prohlađenu masu od čokolade i kuvarskom žicom sjediniti sve zajedno. Sipajte u čaše ili zdele iz kojih želite da poslužite panna cottu. Pokriti providnom folijom i ostaviti u frižider da se masa stegne. Najbolje je napraviti uveče tako da može da odstoji preko noći.


Pre posluživanja možete izmešati još malo jogurta, staviti po kašičicu odozgore, preliti sa vrlo malo meda, ukrasiti voćem po izboru i poslužiti dobro rashlađeno.


Prijatno!!!



Нема коментара:

Постави коментар