среда, 29. јануар 2014.

Praline

Još jedne, u nizu pralinica, koje sam napravila, ove su nam bile za slavu.Praline su, za mene, jedne od najbržih poslastica koje možete napraviti a izgledaju fantastično. 



 Sastojci:
 originalni recept
     za praline:

     100 g čokolade

    Za fil:

     2 kašike suvog grožđa
     50 g mlečne čokolade
     2 kašike pavlake
      rum za omekšavanje suvog grožđa


Priprema:

Otopiti 75 g čokolade,kad je potpuno otopljena dodati ostatak čokolade i mešajući otopiti i nju.
Četkicom premazati kalupe i staviti u zamrzivač i ostavite ih 5 minuta, izvaditi ih napolje i još jednom ih premazati sa otopljenom čokoladom i vratiti u zamrzivač.

Pripremiti fil za praline

Potopiti suvo grođže u malo ruma i ostaviti sa strane da omekšaju.
Otopiti čokoladu na pari,dodati oceđeno suvo grožđe i promešati,dodati prvo jednu  kašiku pavlake i ako je pregusto, dodati i ostatak pavlake i sve izmešati.
Napuniti kalupiće 2/3 sa pripremljenom smesom i vratiti nazad u frižider da se smesa malo stegne.
Ako se čokolada za premazivanje stegla, otopiti je ponovo,ali ne potpuno, mešanjem je otopite do kraja.

Izvaditi kalup sa pralinicama iz frižidera i preliti svaki otvor sa malo čokolade, dok ne popunite do vrha, tupom stranom noža preći preko celog kalupa da poravnjate čokoladu.

Vratiti kalup nazad u frižider i ostavite da se praline potpuno stegnu, najbolje preko noći.
Veoma pažljivo ih istisnuti iz kalupa, spakovati u papirne korpice i poslužiti.
Prijatno!!!!!


20 коментара:

  1. I wish you a day which is as sweet as these beautiful chocolate pralines, my dear Zoki! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you my dear friend and I wish you beautiful day.Hugs and kisses.

      Избриши
  2. Praline zgledaju carski!!!

    Imam samo jedno pitanje, ne zamerite. Da li u fil ide slatka pavlaka kao za ganaš krem ili ide kisela pavlaka?

    Pozdrav,

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slatka pavlaka, kad ide kisela, obično napišem da je kisela..i nema zamerke, draga moja jer treba pitati ono što se ne razume i ja bih pitala. Od srca ti hvala i topli pozdrav.

      Избриши
    2. Hvala na odgovoru, biće isprobane!

      <3 <3 <3

      Избриши
  3. Ех, че прекрасни бонбони, Зори! Фантастична си! И ти, и бонбоните!

    ОдговориИзбриши
  4. Znam da su tvoje praline uvijek savršene,ove su kao iz vrhunskih slastičarni,prekrasno Zorice,veliki pozdrav ti šaljem!

    ОдговориИзбриши
  5. Divne su, ko industrijske izgledaju, a domaće. Nisam nikad ni pokušavala, a i nemam kalupiće

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ingrid, kalupića ima da se kupe...ja ne znam gde si ti,ali se mogu da nađu.Od srca ti hvala i topli pozdrav.

      Избриши
  6. Krasno su ti ispale. Obožavam raditi praline, samo što radim rub od samo jednog sloja čokolade.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam nikada probala samo sa jednim slojem čokolade, bojim se da bi mi popucale pri istiskivanju. Od srca hvala.

      Избриши
  7. Prelijepe su, baš prelijepe ! Sigurno i jako fine, krasne praline Zorice !

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno...tako mi je žao što sam zaboravila da je prepolovim da se vidi unutrašnje punjenje, drugi put sigurno neću zaboraviti.

      Избриши
  8. Divno izgledaju,divan recept,bas po mom ukusu.Pravim ih u nedelju obavezno :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno i veoma su lake da se naprave a brzo se pojedu.Topli pozdrav.

      Избриши