Još jedne, u nizu pralinica, koje sam napravila, ove su nam bile za
slavu.Praline su, za mene, jedne od najbržih poslastica koje možete
napraviti a izgledaju fantastično.
Sastojci:
originalni recept
za praline:
100 g čokolade
Za fil:
2 kašike suvog grožđa
50 g mlečne čokolade
2 kašike pavlake
rum za omekšavanje suvog grožđa
Priprema:
Četkicom premazati kalupe i staviti u zamrzivač i ostavite ih 5 minuta, izvaditi ih napolje i još jednom ih premazati sa otopljenom čokoladom i vratiti u zamrzivač.
Pripremiti fil za praline
Potopiti suvo grođže u malo ruma i ostaviti sa strane da omekšaju.
Otopiti čokoladu na pari,dodati oceđeno suvo grožđe i promešati,dodati prvo jednu kašiku pavlake i ako je pregusto, dodati i ostatak pavlake i sve izmešati.
Potopiti suvo grođže u malo ruma i ostaviti sa strane da omekšaju.
Otopiti čokoladu na pari,dodati oceđeno suvo grožđe i promešati,dodati prvo jednu kašiku pavlake i ako je pregusto, dodati i ostatak pavlake i sve izmešati.
Napuniti kalupiće 2/3 sa pripremljenom smesom i vratiti nazad u frižider da se smesa malo stegne.
Ako se čokolada za premazivanje stegla, otopiti je ponovo,ali ne potpuno, mešanjem je otopite do kraja.
Izvaditi kalup sa pralinicama iz frižidera i preliti svaki otvor sa malo čokolade, dok ne popunite do vrha, tupom stranom noža preći preko celog kalupa da poravnjate čokoladu.
Izvaditi kalup sa pralinicama iz frižidera i preliti svaki otvor sa malo čokolade, dok ne popunite do vrha, tupom stranom noža preći preko celog kalupa da poravnjate čokoladu.
Vratiti kalup nazad u frižider i ostavite da se praline potpuno stegnu, najbolje preko noći.
Veoma pažljivo ih istisnuti iz kalupa, spakovati u papirne korpice i poslužiti.
Veoma pažljivo ih istisnuti iz kalupa, spakovati u papirne korpice i poslužiti.
Prijatno!!!!!
I wish you a day which is as sweet as these beautiful chocolate pralines, my dear Zoki! :)
ОдговориИзбришиThank you my dear friend and I wish you beautiful day.Hugs and kisses.
ИзбришиDivne!
ОдговориИзбришиHvala Marija.
ИзбришиPraline zgledaju carski!!!
ОдговориИзбришиImam samo jedno pitanje, ne zamerite. Da li u fil ide slatka pavlaka kao za ganaš krem ili ide kisela pavlaka?
Pozdrav,
Slatka pavlaka, kad ide kisela, obično napišem da je kisela..i nema zamerke, draga moja jer treba pitati ono što se ne razume i ja bih pitala. Od srca ti hvala i topli pozdrav.
ИзбришиHvala na odgovoru, biće isprobane!
Избриши<3 <3 <3
Molim i drugi put
ИзбришиЕх, че прекрасни бонбони, Зори! Фантастична си! И ти, и бонбоните!
ОдговориИзбришиThank you so much my dear Йоли.Hugs and kisses.
ИзбришиZnam da su tvoje praline uvijek savršene,ove su kao iz vrhunskih slastičarni,prekrasno Zorice,veliki pozdrav ti šaljem!
ОдговориИзбришиHvala Nelyce moja...grlim te.
ИзбришиDivne su, ko industrijske izgledaju, a domaće. Nisam nikad ni pokušavala, a i nemam kalupiće
ОдговориИзбришиIngrid, kalupića ima da se kupe...ja ne znam gde si ti,ali se mogu da nađu.Od srca ti hvala i topli pozdrav.
ИзбришиKrasno su ti ispale. Obožavam raditi praline, samo što radim rub od samo jednog sloja čokolade.
ОдговориИзбришиNisam nikada probala samo sa jednim slojem čokolade, bojim se da bi mi popucale pri istiskivanju. Od srca hvala.
ИзбришиPrelijepe su, baš prelijepe ! Sigurno i jako fine, krasne praline Zorice !
ОдговориИзбришиHvala puno...tako mi je žao što sam zaboravila da je prepolovim da se vidi unutrašnje punjenje, drugi put sigurno neću zaboraviti.
ИзбришиDivno izgledaju,divan recept,bas po mom ukusu.Pravim ih u nedelju obavezno :)
ОдговориИзбришиHvala ti puno i veoma su lake da se naprave a brzo se pojedu.Topli pozdrav.
Избриши