Volim indijsku hranu i te njihove egzotične mirise i začine.
Recept šaljem našoj ovomesečnoj domaćici Mateji sa bloga M's Bakery kao ulaznicu za blogersku igricu,koju je pokrenula monsoon " Ajme, koliko nas je " koja nam je zadala temu,jogurt.
Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa
Sastojci za marinadu:
200 ml gustog jogurta
pola kašike sitno rendanog đumbira
pola kašike pasiranog belog luka
pola kašičice kurkume
1 kašičica mlevene ljute paprike
pola kašičice kumin u prahu
1 kašičica garam masala
pola kašičice cimeta
125 ml mleka ili kokosovog mleka
75 ml sveže pavlake za kuvanje
1 kašičica ljute mlevene paprike
pola kašičice garam masala
ghee ( indijski puter ) ili ulje za prženje
Priprema:
U jednu veću zdelu staviti jogurt, sve začine i promešati.
Pileće belo meso oprati, osušiti i iseći na manje komadiće, dovoljno velike za jedan zalogaj.
Staviti meso u marinadu,sve dobro izmešati,pokriti i ostaviti u frižider, najbolje preko noći a ako ne onda od 2 do 4 sata da se svi sastojci sjedine a meso bolje marinira.
Pileće belo meso oprati, osušiti i iseći na manje komadiće, dovoljno velike za jedan zalogaj.
Staviti meso u marinadu,sve dobro izmešati,pokriti i ostaviti u frižider, najbolje preko noći a ako ne onda od 2 do 4 sata da se svi sastojci sjedine a meso bolje marinira.
Dublji i teži tiganj, na niskoj
temperaturi zagrejati staviti mlevenu ljutu papriku,garam masala, možete
staviti i lovorov list, nekoliko klinčica i malo parče od štapića
cimeta i sve ti pržiti " na suvo " nekoliko minuta, stalno mešajući,
dodati mleveni paradajz, ljuti sos i oko 100 ml vode, poklopiti i kuvati
oko 5 minuta na niskoj temperaturi.
Dodati mleko ili kokosovo mleko i pavlaku za kuvanje.Promešati.
Dodati mleko ili kokosovo mleko i pavlaku za kuvanje.Promešati.
U drugi tiganj staviti ghee ili ulje ( ja
sam koristila ulje ) i kad se zagreje dodati marinirano meso, zajedno
sa marinadom i ispržiti meso, dok ne omekša.
Dodati so i biber po ukusu i sve to promešati i sipati u sos.
Dodati so i biber po ukusu i sve to promešati i sipati u sos.
Isprženu piletinu, zajedno sa marinadom, sipati u sos, sve promešati i pustiti da se zajedno krčka oko 10 minuta.
Poslužiti sa basmati pirinčom posuti sa sitno iseckanim korijanderom ili ako hoćete napravite naan ( indijske hlebčiće ) i jesti sa njim.
Prijatno!!!!
Mnogo koristim Indijske recepte za vrijeme zime...Obozavam!
ОдговориИзбришиHvala, draga Jasna. Obožavamo i mi njihovu hranu, nekoliko puta godišnje odemo u njihov restoran i jedemo ono što volimo, nekoliko puta spremim kod kuće i dovoljno nam je. Topli pozdrav.
ИзбришиZoki, I like it! I really love food with lots of herbs and strong taste. It looks very well!
ОдговориИзбришиHave a nice day, my friend! :)
Thank you....me to. Hugs and kisses, my dear friend.
ИзбришиObožavam Indijsku kuhinju i začine, ovo mi deluje prefino!
ОдговориИзбришиAko voliš njihove začine i kuhinju, ovo ćeš sigurno voleti, jer uopšte nije jako, kao pojedina jela. Mi obožavamo. Topli pozdrav i hvala.
ИзбришиOva Tikka masala i Butter chicekn sa Roti su moji najomiljeniji.A bre spremila si ga kao da si iz Indiej.Mnogo lepo:)
ОдговориИзбришиJoj i moji, volim sve što je sa ovim njihovim sosovima a volim i njihovu samosu i njihov rasmalaj..mmm.Topli pozdrav, draga Džoli.
ИзбришиObožavam ovo jelo, odlično si ga pripremila, uh sada bi tako rado da sam negdje bliže :)
ОдговориИзбришиe moja Branka, davno to više nema..moraću da ponovim gradivo, pa a,ko hoćeš,zovem te na ručak....
Избриши