Idealan ručak za ovo doba godine...
Sastojci:
4 struka praziluka ( beli i svetlo zeleni deo )
4 čena belog luka
2 velike šargarepe
po izboru suvog mesa
kg krompira
pola litre paradajza iz flaše
2 litra ( ili po ukusu ) povrtnog temeljca ili obične vode
2 pune kašike ljutog ajvara
začini,po ukusu mlevena dimljena paprika, vegeta, biber,so, malo mlevene ljute paprike
1 do 2 feferončića, u komadu
malo ulja i putera za dinstanje povrća
peršun
4 čena belog luka
2 velike šargarepe
po izboru suvog mesa
kg krompira
pola litre paradajza iz flaše
2 litra ( ili po ukusu ) povrtnog temeljca ili obične vode
2 pune kašike ljutog ajvara
začini,po ukusu mlevena dimljena paprika, vegeta, biber,so, malo mlevene ljute paprike
1 do 2 feferončića, u komadu
malo ulja i putera za dinstanje povrća
peršun
Priprema:
U veću i širu šerpu staviti ulje i puter i pustite da se puter otopi na tihoj temperaturi.
Praziluk dobro oprati od peska i iseći na veće komade ( samo beli i svetlo zeleni deo, tamni deo sačuvajte za nešto drugo ), šargarepu očistiti i iseći na veće komade i to staviti u šerpu da se polako dinsta,sa dodatkom vrlo malo vode.
Praziluk dobro oprati od peska i iseći na veće komade ( samo beli i svetlo zeleni deo, tamni deo sačuvajte za nešto drugo ), šargarepu očistiti i iseći na veće komade i to staviti u šerpu da se polako dinsta,sa dodatkom vrlo malo vode.
Kad je praziluk malo omekšao ( počeo je da menja boju ) dodati suvo
meso, koje ste prethodno oprali i sitno isečen beli luk i izdinstati
vrlo kratko, samo dok meso i beli luk ne zamiriše.
Za to vreme oljuštiti krompir i iseći na veće komade.
Dodati, začine po ukusu, oljušten krompir, ajvar, paradajz iz flaše,
ljuti feferončić,naliti sa temeljcem ili vodom, onoliko koliko želite da
vam bude gusto, smanjite temperaturu i kuvati samo dotle dok krompir ne
omekša.
Probajte za začine, ako je još šta potrebno da se doda, ostavite da se prohladi, posuti sa sitno iseckanim peršunom i poslužiti sa domaćim hlebom.
Ideja je odavde a recept sam prilagodila našem ukusu
Probajte za začine, ako je još šta potrebno da se doda, ostavite da se prohladi, posuti sa sitno iseckanim peršunom i poslužiti sa domaćim hlebom.
Ideja je odavde a recept sam prilagodila našem ukusu
Kod meen nije zima ali bas mi se jede neko varivo.Mislila sam buraniju sutra.Ovo tvoje izgleda tako primamljivo.Ne mogu da verujem da u ovo doba noci dobijem apetit samo dok gledam
ОдговориИзбришиJoj volim i ja variva i leti i zimi, ali ovo baš greje i dušu i telo.Hvala ti puno i pozdrav,draga Džoli.
ИзбришиObožavam ovakva variva, a zimi bih mogla živjeti na njima, odlično !
ОдговориИзбришиNišta nisam bolja, a tek moj muž, samo mu daj nešto sa kašikom i on srećan.
Избриши