Ako volite ćevape, volećete ih i na ovaj način. Ovo nisu ćevapi u originalnom smislu, ja sam ih tako nazvala.
Sastojci:
400 g mlevenog mešanog mesa
1 struk praziluka ili mala glavica crnog luka
100 g suvog vrata
75 g suve slanine
1 jaje
2 do 3 čena sitno iseckanog belog luka
4 - 5 šampinjona
2 do 3 kašike prezli
1 kašika seckanog peršuna
biber, so, vegeta
100 g lako topljivog sira ( Gouda )
4 lente dimljene slanine
400 g mlevenog mešanog mesa
1 struk praziluka ili mala glavica crnog luka
100 g suvog vrata
75 g suve slanine
1 jaje
2 do 3 čena sitno iseckanog belog luka
4 - 5 šampinjona
2 do 3 kašike prezli
1 kašika seckanog peršuna
biber, so, vegeta
100 g lako topljivog sira ( Gouda )
4 lente dimljene slanine
Priprema:
Meso samleti na krupnije dodati sitno
iseckanu suvu slaninu i suvi vrat ( meni je mesar sve ovo samleo na
krupnije ) dodati začine,so,biber, beli luk,peršun, jaje i prezle i sve
sjediniti zajedno.
Pokriti i ostaviti preko noći u frižider.
Za vas koji imate da kupite gotovo meso za ćevape, biće još i lakše.
Pre spremanja ručka, izdinstati praziluk na malo ulja ili putera i dodati sitnije sečene šampinjone i njih ispržiti dok voda ne uvri.
Sjediniti sa mesom i sve rukama dobro izmešati.
Pokriti i ostaviti preko noći u frižider.
Za vas koji imate da kupite gotovo meso za ćevape, biće još i lakše.
Pre spremanja ručka, izdinstati praziluk na malo ulja ili putera i dodati sitnije sečene šampinjone i njih ispržiti dok voda ne uvri.
Sjediniti sa mesom i sve rukama dobro izmešati.
Od mesa uzeti deo i na radnu površinu
napraviti mali pravougaonik. Sir iseći na 8 šnita i na svaki
pravougaonik staviti šnitu i sve zajedno oblikovati u malo deblji ćevap i
položiti ga na šniti slanine i zaviti svuda okolo ćevapa. Tako uraditi i
sa ostatkom mesa.
Slaninu pričvrstiti čalkalicom a i ne mora, ako ih pečete u rerni, ako ih pečete na roštilju, onda je bolje da ih pričvrstite da se ne otvore prilikom okretanja.Ja sam pravila od 200 g mesa ( za nas dvoje je to dovoljno )
Slaninu pričvrstiti čalkalicom a i ne mora, ako ih pečete u rerni, ako ih pečete na roštilju, onda je bolje da ih pričvrstite da se ne otvore prilikom okretanja.Ja sam pravila od 200 g mesa ( za nas dvoje je to dovoljno )
U manji pekač staviti papir za pečenje i poređati ćevape i peći ih u
prethodno zagrejanoj rerni na 200*C oko 25 do 30 minuta ili dok vam fino
ne porumene.
Ja sam uz njih poslužila pečeni krompir.Dodati još salatu, po vašem izboru i ručak je kompletan.
Prijatno!!
zoko ovo je EXTRA ! i sočno i ukusno,a tek topljeni sir....... !
ОдговориИзбришиOd srca ti hvala, draga Danka.
ИзбришиPa mislim..nema reči d aopišem tvoju inventivnost i kako si lepo ovo zamislila.Čekamo recept znaš gde.A da još da dodam ,kako bih volela da sam bila za tvojim stolom ovog Božića koji vam ujedno čestitam
ОдговориИзбришиDraga moja devojčice, od srca tebi hvala i biće recept i tamo, samo da prođe Božićna gužva. Srećno ti Badnje veče i Božoć!!!
ИзбришиОчень аппетитно!Люблю сочетание грибов и лука порея с мясом,а бекон придает прекрасный аромат:)
ОдговориИзбришиThank you so much.Hugs:))
Избриши