недеља, 05. јануар 2014.

Punjeni ćevap

Ako volite ćevape, volećete ih i na ovaj način. Ovo nisu ćevapi u originalnom smislu, ja sam ih tako nazvala. 



Sastojci:

     400 g mlevenog mešanog mesa
     1 struk praziluka ili mala glavica crnog luka
     100 g suvog vrata
     75 g suve slanine
     1 jaje
     2 do 3 čena sitno iseckanog belog luka
     4 - 5 šampinjona
     2 do 3 kašike prezli
     1 kašika seckanog peršuna
      biber, so, vegeta
     100 g lako topljivog sira ( Gouda )
     4 lente dimljene slanine

Priprema:

Meso samleti na krupnije  dodati sitno iseckanu suvu slaninu i suvi vrat ( meni je mesar sve ovo samleo na krupnije ) dodati začine,so,biber, beli luk,peršun, jaje i prezle i sve sjediniti zajedno.
Pokriti i ostaviti preko noći u frižider.
Za vas koji imate da kupite gotovo meso za ćevape, biće još i lakše.

Pre spremanja ručka, izdinstati praziluk na malo ulja ili putera i dodati sitnije sečene šampinjone i njih ispržiti dok voda ne uvri.
Sjediniti sa mesom i sve rukama dobro izmešati.

Od mesa uzeti deo i na radnu površinu napraviti mali pravougaonik. Sir iseći na 8 šnita i na svaki pravougaonik staviti šnitu i sve zajedno oblikovati u malo deblji ćevap i položiti ga na šniti slanine i zaviti svuda okolo ćevapa. Tako uraditi i sa ostatkom mesa.
Slaninu pričvrstiti čalkalicom a i ne mora, ako ih pečete u rerni, ako ih pečete na roštilju, onda je bolje da ih pričvrstite da se ne otvore prilikom okretanja.Ja sam pravila od 200 g mesa ( za nas dvoje je to dovoljno )
 
 
U manji pekač staviti papir za pečenje i poređati ćevape i peći ih u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C oko 25 do 30 minuta ili dok vam fino ne porumene.
 
Ja sam uz njih poslužila pečeni krompir.Dodati još salatu, po vašem izboru i ručak je kompletan.
 
Prijatno!!



6 коментара:

  1. zoko ovo je EXTRA ! i sočno i ukusno,a tek topljeni sir....... !

    ОдговориИзбриши
  2. Pa mislim..nema reči d aopišem tvoju inventivnost i kako si lepo ovo zamislila.Čekamo recept znaš gde.A da još da dodam ,kako bih volela da sam bila za tvojim stolom ovog Božića koji vam ujedno čestitam

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga moja devojčice, od srca tebi hvala i biće recept i tamo, samo da prođe Božićna gužva. Srećno ti Badnje veče i Božoć!!!

      Избриши
  3. Очень аппетитно!Люблю сочетание грибов и лука порея с мясом,а бекон придает прекрасный аромат:)

    ОдговориИзбриши