Jede vam se nešto slatko a nemate puno sastojaka u kući, evo jedne veoma
ukusne poslastice, koju vole svi.....možete je poslužiti i vašim
gostima.
Sastojci:
po 1 velika jabuka po osobi ( zlatni delišes )
2 jajeta + 1 žumanac
300 ml punomasnog mleka ili pavlake za kuvanje
75 g šećera
1 kašika vanilla paste ili 1 kesica burbon vanile
2 jajeta + 1 žumanac
300 ml punomasnog mleka ili pavlake za kuvanje
75 g šećera
1 kašika vanilla paste ili 1 kesica burbon vanile
Za karamel:
50 g šećera
Priprema:
Jabuke oprati i malo odseći na dnu da vam stoje pravo.
Odseći gornji deo i veoma pažljivo izdubiti sredinu a stranice da vam budu oko 5 do 7mm debele. Pazite da ne oštetite stranice prilikom dubljenja, krema će vam iscuriti prilikom sipanja.
Staviti jabuke na pleh, koji ste prekrili sa papirom za pečenje.
U manju zdelicu staviti jaja, žumanac i šećer i umutiti sa žicom za mućenje, dodati mleko ili pavlaku za kuvanje ( ova mera od 300 ml je odprilike, jer sve zavisi kolike su vam jabuke, ja sam u svaku jabuku sipala 3/4 mleka i tako dodavala u umućena jaja,jer to mi je bio najbolji način da izmerim koliko mi je potrebno mleka ) i na kraju dodati vanilu u sve dobro izmešati. Ako koristite vanila šećer stavite je zajedno sa šećerom u jaja.
Odseći gornji deo i veoma pažljivo izdubiti sredinu a stranice da vam budu oko 5 do 7mm debele. Pazite da ne oštetite stranice prilikom dubljenja, krema će vam iscuriti prilikom sipanja.
Staviti jabuke na pleh, koji ste prekrili sa papirom za pečenje.
U manju zdelicu staviti jaja, žumanac i šećer i umutiti sa žicom za mućenje, dodati mleko ili pavlaku za kuvanje ( ova mera od 300 ml je odprilike, jer sve zavisi kolike su vam jabuke, ja sam u svaku jabuku sipala 3/4 mleka i tako dodavala u umućena jaja,jer to mi je bio najbolji način da izmerim koliko mi je potrebno mleka ) i na kraju dodati vanilu u sve dobro izmešati. Ako koristite vanila šećer stavite je zajedno sa šećerom u jaja.
Ostaviti zdelicu sa strane.
U šerpicu otopiti šećer i pustite da malo porumeni i tako vreo šećer sipajte po kašiku u svaku jabuku.
Preko šećera sipati sa kašikom umućenu kremu u jabuke.
Preko šećera sipati sa kašikom umućenu kremu u jabuke.
Prijatno!!!!
genijalna ideja!!
ОдговориИзбришиHvala Tamara...lep desert koji se može jesti kad je mlak, ali je prava stvar kad se dobroooo ohladi. Topli pozdrav.
ИзбришиJako lepa ideja i prelepo izgleda:)
ОдговориИзбришиZoko, srećna Nova godina i svako dobro vam želim!!!
Nale moja,od srca ti hvala i srećna i vesela Niova 2014 godina tebi i tvojima!!!
Избриши:)) odlicna ideja!
ОдговориИзбришиSad mi je žao što nema još, savet, napraviti više pa sakriti od same sebe u frižider za sledeći dan. Hvala i topli pozdrav.
ИзбришиBeautiful and delicious! :)
ОдговориИзбришиHugs and kisses, Zoki!
Thank you Gery. If you did not try this Tiki's desert,please, try it. It so good and try it as soon as possible. Hugs, my friend.
Избришиsuper ideja!
ОдговориИзбришиHvala Tina.Ako imaš prilike da isprobaš, nećeš se pokajati.
ИзбришиYour dessert looks delicious, Zoki!!! Thank you! Hugs!
ОдговориИзбришиYou are very welcome, it is very very tasty and next time when I make it I will make double. Thank you very nice recipe. Hugs.
ИзбришиOvo samo ti umes da sklopis ovako.bar ja nisam ranije nigde videla.Fantasticno!
ИзбришиHvala Džoli, ja volim da pretražujem razne blogove i Pintrest za dobre ideje. Od srca ti hvala i topli pozdrav.
Избриши