Božić je prošao ali su ostale ove kiflice, koje sam ja pravila za našu slavu. Preporučila bih vam da odmah pravite duplu količinu jer se jako brzo pojedu.
Sastojci:
250 g putera za kolače
300 g univerzalnog brašna
1 kašika sirćeta
5 kašika ledene vode
za fil:
domaći džem
mleveni lešnici,bademi, orasi
i još:
preh šećer
vanilin šećer
Priprema:
Utrljati puter u brašno, dodati vodu i sirće i umesiti testo.
Ostaviti testo u frižider a i ne morate.
Džem izmešati sa mlevenim lešnikom da bude gušće. ( ja sam koristila džem od kajsija sa mlevenim lešnikom )
Na blago pobrašnjenoj radnoj površini ( ako vam se testo ne lepi za radnu površinu nemojte je brašniti ) rastanjiti testo oko 2mm debljine, iseći na kocke 5cm x 5cm i staviti fil na svaku kocku.
Oblikovati testo u kiflice i poređati ih na pleh koji ste prekrili papirom za pečenje.
Zagrejati rernu na 175-180*C i peći ih oko 20 minuta ili dok vam blago ne porumene.
Ispečene kiflice ohladiti i tako hladne uvaljati u prah šećer pomešan sa vanilinim šećerom...meni su lepše da ih pospem sa šećerom u prahu.
Čuvati ih u kutiji za kolače...
Prijatno!!!!
Jako su lepe kiflice i ja sam ih merkala ali nikako da dodju na red.
ОдговориИзбришиVanilice, obavezno ih isprobaj, zaista su odlične i što je najglavnije, jako se brzo naprave a da znaš da se i brzo pojedu.Topli pozdrav.
Избришиbaš lijepo si ih napravila,uredno,jednako.... divno zoko !
ОдговориИзбришиja sam primakla tanjir uz ekran :-))))))))
Danka, ako voliš testa i kiflice, obavezno ih isprobaj.Pozdrav draga moja.
ИзбришиI think that it will be great with a cup of tea. :) Well done, Zoki, and have a nice day! :)
ОдговориИзбришиI agree with you..they are so quick ta make and they are very tasty. Hugs my friend and have a wonderful weekend.
ИзбришиPraviću obavezno.Testo mi se čini jako fino
ОдговориИзбришиNećeš se pokajati, testo je fantastično. Topli pozdrav.
ИзбришиI ovo sam danas pravila :)) dala si mi neku inspiraciju :)) nisu mi ispale kao tvoje jer sam previse dzem-fila stavila...upss...alii su zato mnooogooo ukusne :) Hvala ;)
ОдговориИзбришиVažno je da su ukusne a za džem ćeš znati drugi put.Topli pozdrav.
Избриши