петак, 17. јануар 2014.

Hummus sa šampinjonima

Još jedan način kako da poslužite hummus, može vam biti lagana večera ili predjelo sa vašim prijateljima



Sastojci:

2 kašike maslinovog ulja ili putera
pola struka praziluka ( beli i svetlo zeleni deo )
250 g šampinjona
2-3 čena belog luka
pola kašičice majčine dušice
65 ml belog vina
biber i soli po ukusu
1 kašika sitno iseckanog peršuna


Priprema:

Zagrejati ulje ili puter i dodati sitno iseckan praziluk ( ako ga nemate može i pola glavice crnog,sitno iseckanog crnog luka ) i pržiti na nižoj temperaturi dok luk ne omekša ( po potrebi dodati još malo ulja ili malo vode ) dodati, na listiće,isečene šampinjone i pržiti sve zajedno dok voda, koju su šampinjoni ispustili,ne uvri.

Dodati sitno iseckan beli luk i majčinu dušicu i pržiti samo dok ne zamiriše i tek onda dodati vino, izgrebati sve sa dna tiganja da se rastvori u vinu i pržiti dok sva tečnost ne uvri.

Pobiberiti i posoliti po ukusu i dodati sitno iseckan peršun.

U činiju, iz koje ćete poslužiti,staviti hummus, preko staviti šampinjone, posuti sitno iseckanim peršunom, posuti, po želji, sa malo mlevene ljute paprike ( a i ne morate ) i poslužiti sa krakerima, malim šniticama hleba ili pita hleb.

Prijatno!!!!

6 коментара:

  1. Yummy! It looks s good. I'm thinking of publishing more main dishes, starters, soups and salads because I have much more desserts in my blog than salty dishes. :) So your idea is superb! :)
    Have a nice day, Zoki! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I think everybody post in the blog recipes that they like...I am sure that you have sweet tooth and that is why you have more desserts than other recipes.
      Thank you very much. Hugs and kisses.

      Избриши
  2. Moram probati kombinaciju poriluka i šampinjona, izgleda jako fino.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dilajla, kod mene je to pod obavezno...nekako mi imaju lepši ukus..mi praziluk obožavamo. Hvala i puno pozdrava.

      Избриши
  3. Jako dobra kombinacija,Ja punim one poljske šampinjone sa Humusom i bude fino.Mada ja zaista humus volim i uvek imam spremljen u frižideru za glad izmedju..na krekere i sl.

    ОдговориИзбриши