петак, 16. мај 2014.

Hladna supa od krastavca i avokada

Kad sam videla slike kod Eve Tonove na njenom blogu, oduševila sam se....kako volim avokado i jedem ga jednom do dva puta nedeljno, odlučila sam da isprobam ovu hladnu supu. Pravila sam ja i ranije hladne supe od avokada, malo drugačiji način, ali ih volim i ova me je oduševila ukusom a izgleda kao neka fina kremica, koja sama klizi niz grlo.
Ako možete da nabavite avokado, obavezno je isprobajte, dopašće vam se,verujte mi na reč...


Sastojci: 200 ml hladne vode, 200 ml kiselo mleko / jogurt, 100 g kisele pavlake, 1 veliki ili 2 manja zrela avokada, 1 veliki krastavac ili 2-3 manja, 3 struka mladog luka, listovi peršuna i nane, morska so i sveže samleven biber

Priprema: U blender staviti vodu, kiselo mleko ili jogurt, ( ako koristite tečni jogurt, smanjite količinu vode da vam ne bude preretko, staviti pola količine pa na kraju, ako vam je potrebno,dodati još ) kiselu pavlaku, krastavac opran i isečen na sitnije kocke, očišćen i sitno iseckan mladi luk,listove peršuna i nane, soli i bibera,po ukusu i na kraju dodati meso avokada.

Sve to samleti i ako hoćete možete staviti u frižider za pola sata da se još ohladi.

Po želji možete poslužiti sa kockicama leda i ukrasiti sa štapićima od krastavca i nanom.



Pripremljeno i posluženo u manjim čašicama je idealno za neko slavlje ili švedski sto, gde se gosti mogu poslužiti sami.

Prijatno!!!!

4 коментара:

  1. I also save the recipe, this soup is really good and I'll make it. Your one looks amazing, Zoki! :)
    Hugs and kisses!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you so much. Soup is soooo good and taste amazing. You will love it. Hugs, my dear friend:))

      Избриши
  2. Kako lepo, deluje osvezavajuce:-) ne pamtim da li sam ikada probala avokado, mislim mango probala ali nije mi bilo prijatno, avokado je veoma u modi ukoliko znam, narocito u Americi ima dosta recepata, namaze... cini mi se da treba da probam i ja polako:-)

    ОдговориИзбриши
  3. Vau gospodjo Zorica, i samo titule vasih recepata na desnoj strani meni su njammmm..:-) ovaj blog je tako zanimljiv!<3

    ОдговориИзбриши