понедељак, 11. мај 2015.

Krem čorba sa šargarepom i ječmom

Juče smo se družili sa našim prijateljima a kad god se družimo sa njima,tu ima i mnogo fine hrane i teško se zaustaviti. Jeli smo i previše i danas je morao da bude ručak i večera malo lakša.



Sastojci:

100 g skuvanog ječma
500 g šargarepe
1 glavica crnog luka
1 list lorbera
supa od kocke ili temeljac
1 kašičica timijana
100 g kisele pavlake
malo putera
po ukusu; so,biber i suvi začin
sitno iseckan peršun

Priprema:

Šargarepu očistiti,oprati i iseckati na kockice i staviti u šerpu, u kojoj ste zagrejali malo putera, dodadi sitno iseckan crni luk i proprži sve zajedno.
Naliti sa toplom supom, dodati timijan i lorber i kuvati oko dvadesetak minuta.

Izvaditi lorber, odvojiti nekoliko kašika skuvane šargarepe i sve ostalo smrviti sa štapnim mikserom dok ne dobijete kremastu masu.
Vratiti na ringlu, dodati još malo vruće vode ili i supu, dodati kiselu pavlaku, sve dobro sjediniti i kad proključa skinuti s vatre i umešati skuvani ječam i odvojene kockice skuvane šargarepe.
Pobiberiti, posoliti po ukusu i ako želite, dodati malo suvog začina.
Posuti sa sitno iseckanim peršunom i poslužiti toplo.


Prijatno!!!!!!

4 коментара: