Često nam se desi da nam se najave gosti a mi nemamo baš ništa sa čim da ih poslužimo.Ovaj hleb može biti napravljen ranije i zamrznut, tako da uvek imate nešto u zamrzivaču za iznenadne goste ili, ovo se može napraviti i za večeru...
Sastojci:
1 baget hleb
1 baget hleb
250 g krem sira
100 g čedar sira
50 g mocarela sir
6 struka mladog luka
oko 200 g suhomesnatog po izboru
2 do 3 ljuta feferončića
biber i soli,po ukusu
i još:
50 g putera
2 pune kašike sitno iseckanog peršuna
2 do 3 manja čena sitno iseckanog belog luka
Priprema:
Iseći baget ( najbolje je ako je baget nekoliko dana star, lakše se dubi nego svež ) na pola ili na tri dela, ako vam je lakše da ga napunite, izdubiti sredinu ali ostaviti malo i sa strane. ( sredinu usitniti, možete osušiti u rerni i koristiti umesto panko mrvica ) Izdubljen baget ostaviti sa strane.
U veću zdelu staviti omekšali krem sir, dodati sitno iseckano suhomesnato, ( ja sam korustila šunku, može i piletina, ako hoćete može i sitno iseckana slaninica, prethodno ispržena i dobro oceđena ili, za vas, koji ne jedete meso, možete dodati dobro oceđenu tunu ) sitno iseckan mladi luk, beli i zeleni deo, ljute papričice, koje ste očistili od semenki i žilica, i dodati obe vrste sira ( ja sam dodala oko 25 do 30 g dimljenog sira ) posoliti i pobiberiti sa sveže samlevenim biberom i sve dobroi sjediniti.
Sa manjom kašičicom ili pomoću kuvarske kese, napuniti izdubljeni baget.Iseći na parčiće oko 1.5cm debljine, ali ne do kraja, ostaviti donji deo ne isečen.
Otopiti puter, dodati sitno iseckan beli luk i peršun i ako koristite ne slani puter, dodati prstohvat soli,sve dobro izmešati i sa kašičicom sipati između payrčića puter sa belim lukom i peršunom.
Ako ćete da zamrznete, onda prvo zaviti u providnu foliju.
Onda zaviti u foliju i ostaviti u zamrzivač do upotrebe. Kad treba da ga pripremite, odviti, skinuti providnu foliju i ponovo zaviti u foliju i peći.
Ja sam priavila dva, jedan za današnju upotrebu, jedan za kasnije.
Ovaj, koji sam pravila danas, samo sam ga zavila u foliju.
Uključitri rernu da se zagreje na 180°C, stavitti zavijen baget u rernu i peći oko 20 minuta da se sir u sredini hleba zagreje i otopi, 5 minuta ranije, odviti da hleb bude hrskav.
Ostaviti da se malo ohladi i poslužiti toplo sa pivom ili šta vi već volite.
Uf, uf...kod nas ne bi prezivio u zamrzivacu ;-)
ОдговориИзбришиZnam šta kažeš....ja sam napravila nekoliko komada i jedan sam ostavila u zamrzivaču, jer mi je trebao za goste.Topli pozdrav.
ОдговориИзбришиПак си направила нещо изумително вкусно, Зори! Страхотно хлебче!
ОдговориИзбришиБлагодаря ви много . , Скъпи мои Йоли прегръдки
ИзбришиDivno!! Najviše volim ovakve hlebne đakonije :)
ОдговориИзбришиHleb ne jedem ali ovako nešto i te kako volim...sve ono što mi najmanje treba. Hvala Sandrice moja.
ИзбришиAjme, ovo je totalno super!
ОдговориИзбришиHvala i da znaš da jeste...meni zameni ručak, samo dodam još salaticu.Hvala ti.
ИзбришиOdlična ideja, ukusno i na našem stolu nestalo bi brzinom svetlosti ;)
ОдговориИзбришиHvala Nale moja....
Избриши