понедељак, 18. мај 2015.

Mafini sa čedar sirom i vlašcem

Ako volite mafine za doručak, evo vam jednog odličnog recepta za njih, spolja su hrskavi a unutra meki i mirisni...probajte.


Sastojci:

225 g brašna
125 ml mleka
125 ml kefira ili jogurta
1 jaje
pola kašičice šećera
pola kašičice ili po ukusu, soli
3 do 4 pune kašike sitno iseckanog vlašca
150 g rendanog žutog sira
1 kesica praška za pecivo
30 g otopljenog putera

Priprema:

U vanglicu staviti brašno, šećer, so i prašak za pecivo i sve izmešati.

Vlašac oprati,osušiti i sitno iseckati i ostaviti sa strane.
Žuti cheddar sir narendati na krupno rende i ostaviti sa strane.
Puter otopiti.
Mleko i kefir / jogurt, a ako nemate ni jedno ni drugo, može samo mleko, sjediniti, dodati 1 jaje i sve izmutiti sa viljuškom.

U sredini brašna napraviti udubljenje, dodati, otopljen puter kefir i jaje i spatulom ili varjačom, sve sjediniti, dodati vlašac i sir i sve dobro izmešati da se sir i vlašac svuda podjednako rasporede.

Pleh za mafine dobro podmazati, ja bih vam preporučila da koristite papirne korpice za mafine i u njih sipati 3/4 količine od veličine papirne korpice ili kalupa, masu za mafine.


Peći ih u prethodno zagrejanoj rerni na 185°C oko 20 do 25 minuta ili dok vam blago ne porumene.


Probajte sa čačkalicom, posle 20 minuta, da li su pečeni.
Ohladiti ih na žici i poslužiti ih tople sa jogurtom, kefirom, mlekom....


Prijatno!!!!!!


4 коментара:

  1. Одговори
    1. Jeste Gago, jedina mana je što se mnogo brzo pojedu.Pozdrav draga moja.

      Избриши
  2. Ooo. ovo mi se jede odmah! Po sastavu rekla bih da je baš onako kako volim..Napraviću sigurno ovih dana, sad sam ionako u nekoj mafin-fazi ;) Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  3. Sandra, ovo se tako brzo pojede..mogu biti i za doručak i za večeru..mi ih pojedosmo u jednom danu. Od srca ti hvala.

    ОдговориИзбриши