понедељак, 18. мај 2015.

Mafini sa čedar sirom i vlašcem

Ako volite mafine za doručak, evo vam jednog odličnog recepta za njih, spolja su hrskavi a unutra meki i mirisni...probajte.


Sastojci:

225 g brašna
125 ml mleka
125 ml kefira ili jogurta
1 jaje
pola kašičice šećera
pola kašičice ili po ukusu, soli
3 do 4 pune kašike sitno iseckanog vlašca
150 g rendanog žutog sira
1 kesica praška za pecivo
30 g otopljenog putera

Priprema:

U vanglicu staviti brašno, šećer, so i prašak za pecivo i sve izmešati.

Vlašac oprati,osušiti i sitno iseckati i ostaviti sa strane.
Žuti cheddar sir narendati na krupno rende i ostaviti sa strane.
Puter otopiti.
Mleko i kefir / jogurt, a ako nemate ni jedno ni drugo, može samo mleko, sjediniti, dodati 1 jaje i sve izmutiti sa viljuškom.

U sredini brašna napraviti udubljenje, dodati, otopljen puter kefir i jaje i spatulom ili varjačom, sve sjediniti, dodati vlašac i sir i sve dobro izmešati da se sir i vlašac svuda podjednako rasporede.

Pleh za mafine dobro podmazati, ja bih vam preporučila da koristite papirne korpice za mafine i u njih sipati 3/4 količine od veličine papirne korpice ili kalupa, masu za mafine.


Peći ih u prethodno zagrejanoj rerni na 185°C oko 20 do 25 minuta ili dok vam blago ne porumene.


Probajte sa čačkalicom, posle 20 minuta, da li su pečeni.
Ohladiti ih na žici i poslužiti ih tople sa jogurtom, kefirom, mlekom....


Prijatno!!!!!!


4 коментара:

  1. Ooo. ovo mi se jede odmah! Po sastavu rekla bih da je baš onako kako volim..Napraviću sigurno ovih dana, sad sam ionako u nekoj mafin-fazi ;) Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  2. Sandra, ovo se tako brzo pojede..mogu biti i za doručak i za večeru..mi ih pojedosmo u jednom danu. Od srca ti hvala.

    ОдговориИзбриши