Idealno za laganiji ručak ili večeru, može se poslužiti topla a podjednako je dobra i hladna, može sa piletinom ili ribom.
Ovaj recept šaljem kao ulaznicu našoj Kati, koja je domaćica za ovomesečnu igricu, "Ajme, koliko nas je" sa bloga Katin špajz i koja nam je zadala kao temu za ovaj mesec karfiol i brokoli.
Ja volim obe namirnice i imam mnogo recepata na blogu sa ovim namirnicama, ali Kato, nema smisla da te zatrpam sa svim receptima, već ću izabrati samo one, koji mi se najviše sviđaju.
Sastojci:
100 g smrznutog kukuruza
100 g smrznute soje
pola manje glavice brokoli
5-6 prokulica
3 kašike maslinovog ulja
sok i korica od 1 limuna
sveže samleveni biber i morska so
2 velike ljutike
2 pune kašike sitno iseckanog peršuna
po ukusu seckane nane i bosiljka
1 mala ljuta papričica
pečena riba ili piletina na roštilju
pola manje glavice brokoli
5-6 prokulica
3 kašike maslinovog ulja
sok i korica od 1 limuna
sveže samleveni biber i morska so
2 velike ljutike
2 pune kašike sitno iseckanog peršuna
po ukusu seckane nane i bosiljka
1 mala ljuta papričica
pečena riba ili piletina na roštilju
Priprema:
Po želji ovde se može dodati još i sočivo, leblebije, pasulj....ma što god mislite da ćete vi i vaša porodica voleti, znači, od svega po malo da bismo dobili odličan obrok.
U skuvane žitarice ( ako je potrebno kuvajte ih posebno jer se sve žitarice ne kuvaju isto ) u kojoj nema ni malo tečnosti dodati 3 kašike maslinovog ulja, limunov sok i izrendanu koricu.
Dok se žitarice kuvaju skuvati i kukuruz i soju (edamame ) nekoliko minuta pred kraj kuvanja, dodati brokoli, koji ste oprali i iskidali na što sitnije cvetiće,i prokulice, koje ste isekli na četvrtine, ako su veće, svaku četvrtinu iseći još na pola,ocediti od vode i pomešati sa žitaricama.
Sve to dobro izmešati.
Salatu možete poslužiti toplu sa pečenom piletinom na roštilju ili na gril tavi, ili sa ribom po vašem izboru.
Ja sam se oduševila sa ostatkom, čak mi je bilo lepše sledećeg dana.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар