субота, 16. мај 2015.

Testenina sa prazilukom

Praziluk jako volim i u našoj kući se koristi jako puno. Nekad nemate puno vremena a treba da spremite ručak, evo vam odličnog recepta...ručak je gotov za pola sata.



Sastojci:

500 g testenine od kinoe ili koju vi već koristite
3 struka praziluka
1 glavica crnog luka
ulje
so i biber
1 mala ljuta papričica
peršun
200 g dimljene slanine ( ne mora )
sveže izrendan parmezan

Priprema:

Na malo ulja propržiti crni luk i sitnije iseckan praziluk, samo beli i svetlo zeleni deo.
Kad praziluk omekša, dodati sitnije isečenu dimljenu slaninu ( ako ste vegetrijanci, izostavite je, ovde je samo radi ukusa ) i sitno iseckanu jednu malu ljutu papričicu, ako je nemate, možete na kraju,pre služenja posuti sa malo tučene ljute ili slatke paprike.
Posoliti i pobiberiti po ukusu.

Dodati skuvanu testeninu, sve izmešati i pržiti sve zajedno još minut,dva.
Skloniti sa ringle dodati sveže samleven biber i sitno iseckan peršun, izmešati i poslužiti sa sveže rendanim parmezanom.



Prijatno!!!!

4 коментара:

  1. So nice dish, I like it! :)
    Have a wonderful day, my dear Zoki!

    ОдговориИзбриши
  2. Praziluk ima poseban ukus i volim ga u jelu, ali u malim količinama. Puno praziluka teško varim :(

    ОдговориИзбриши
  3. Kod mene obrnuto, ja teško varim crni luk a volim ga a praziluk obožavam..

    ОдговориИзбриши