Skoro sam pisala recept za đuveč onako kako ga ja pravim...danas sam htela neki laganiji obrok jer smo juče preterali sa hranom i morali smo malo odmoriti stomak, tako da mi je ovaj posni đuveč baš dobro došao, pogledajte, možda će se i vama dopasti.
Ovaj recept šaljem kao ulaznicu našoj Kati, koja je domaćica za ovomesečnu igricu, "Ajme, koliko nas je" sa bloga Katin špajz i koja nam je zadala kao temu za ovaj mesec karfiol i brokoli.
Ja volim obe namirnice i imam mnogo recepata na blogu sa ovim namirnicama, ali Kato, nema smisla da te zatrpam sa svim receptima, već ću izabrati samo one, koji mi se najviše sviđaju.
Sastojci:
1 struk praziluka
1 glavica crnog luka
3 do 4 veće šargarepe
1 osrednja glavica celera
1 sasvim mala glavica kelja
100 g ječma, kinoe ili pirinča
pola litra soka od paradajza
po ukusu biber, so, suvi začin
i još ako želite:
desetak šampinjona
pola glavice karfiola
Priprema:
Posoliti, pobiberiti i dodati suvi začin, dodati celer, koji ste očistili i isekli na manje kockice i kriške kelja,krompir, koji ste oljuštili i isekli na veće kocke, dodati šampinjone i karfiol i na kraju dodati pirinač, ječam ili kinou i sve dobro izmešati sve zajedno.
Ako je potrebno naliti i sa malo vode samo toliko da vam sve bude pokriveno sa tečnošću.
Ohladiti i poslužiti toplo sa salatom po vašem izboru.
Prijatno!!!!
Posle ručka možemo i da se zasladimo sa baklavom, koju nam je prijateljica poslala da imamo sa kafom.
Hvala ti, draga moja prijateljice....
Sasvim zadovoljavajuce jelo; ne mora uvijek da bude mesa. Divno izgleda servirano na tvoj nacin!
ОдговориИзбришиHvala Jasna. U zadnje vreme me meso baš i ne privlači, mogla bih da zivim na voću i povrću, ali imam jednog koji voli meso, ne preterano,ali ga voli.
ОдговориИзбришиOd svih recepta koje sakupljam najmanje imam za posnu hranu..tako da ovaj tvoj divan recept ide u tu zbirku!
ОдговориИзбришиHvala Džoli....ja volim posnu hranu, ne iz verskih razloga, jednostavno da odmorim stomak od mesa. Topli pozdrav za vas.
Избриши