петак, 25. јул 2014.

Ledeni čaj

Amerika i Kanada je poznata po ovim ledenim letnjim pićima, piju ih deca i odrasli,prihvatili smo ih i mi.Idealno letnje osveženje, koje se vrlo lako napravi.
Ako imate nanu u bašti,prvo napravite ovaj simple sirup od nje, ohladite,sipati u flašu i čuvati u frižideru, koristiti kad vam je potrebno, za hladan čaj,napraviti limunadu, preliti voćnu salatu ili dodati u toplu čokoladu.


Recept za simple sirup od nane ćete naći ovde 

Sastojci za čaj: 6 kesica zelenog čaja sa ukusom jasmina ili beli čaj ( white tea ), 1 l vrele vode, 250 ml simple sirupa od nane ili po ukusu, sok od 2 limuna,ili po ukusu, sok od pola limete, šaka svežih borovnica, malo sveže nane , kockice leda, kriške limuna i limete

Priprema: U manju šerpicu staviti 6 kesica zelenog ili belog čaja,preliti sa vrelom vodom, poklopiti i ostaviti desetak minuta.
Izvaditi kesice sa čajem, otklopiti i ostaviti da se čaj potpuno ohladi.

U bokal sipati ohlađen čaj, sipati simple sirup, dodavajući po malo dok ne postignete slatkoću koju volite, dodati isceđen sok od limuna i limete, dodati isečen limun i limetu na kriške,šaku borovnica, listove nane i kockice leda i poslužiti.

Čaj možete pripremiti ranije, ostaviti u frižider da se ohladi i tek pred služenje dodati borovnice i kockice leda.

Poslužiti sa nekim kolačićem i uživati u njemu.

Prijatno!!!!

2 коментара:

  1. Moja nećakinja je veliki ljubitelj ledenog čaja, sigurna sam da će joj se i ovaj domaći svidjeti, pripremiti ću ga za nju. A tvoj izgleda jako lijepo i baš mami na koji osvježavajući gutljaj !

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Leti ga obožavamo i na taj način popojemo mnogo više tečnosti nego obično. Topli pozdrav za vas dve.

      Избриши