субота, 4. март 2017.

Italijanska šarlota od jabuka

Kolač koji se napravi za manje od 10 minuta,koji je izuzetno sočan i odličan za uz kaficu a pri tom jeftin...jabuka u kući uvek imamo, tako da nije bilo teško napraviti ovaj kolač.


Sastojci: 180 g prosejanog brašna,6 g praška za pecivo,prstohvat soli,500 g jabuka,100 g šećera + 1 kašika,1 kesica vanilinog šećera,korica od limuna,50 g putera,2 žumanceta,130 ml mleka

Priprema: Brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli prosejati i ostaviti na stranu.Dva žumanca, sobne temperature umutiti sa šećerom i vanilinim šećerom,dok ne dobijete gustu i svetlu masu, dodati polovinu otopljenog i prohlađenog putera i na kraju dodati mleko i limunovu koricu i umutiti sve zajedno.U tu masu dodavati brašno i žicom za mućenje sjediniti sve zajedno.

Kalup za tortu veličine 22cm dobro premazati sa hladnim puterom, blago pobrašniti i istresti višak.Sipati masu u kalup i poravnjati.Jabuke, koje ste prethodno oljuštili i polili sa malo limunovog soka ( da ne promene boju ) iseći na kriškice i svuda poređati ih u testo.Preliti sa preostalih 25 g otopljenog putera i posuti sa 1 kašikom šećera.Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 185°C oko 30 do 40 minuta ili dok vam lepo ne porumeni.


Kolač ohladiti, posuti sa prah šećerom i poslužiti.


Prijatno!!!!

8 коментара:

  1. Анониман5. март 2017. 03:29

    Ovo mora da jako sočan kolač

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dubravka, kolač je fantastičan, što je najvažnije, brzo se napravi i pojede.

      Избриши
  2. E...čini mi se da ćemo mi ovo danas isprobati :) Uz seriju, čaj ili kafu, to ćemo još videti :) Jako lepo izgleda :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sanja, sigurna sam da će vam se kolač dopasti..Pozdrav za tebe.

      Избриши
    2. No, evo i utisaka :) Kolač - predivan, jabuka i limun, fantastična kombinacija :) Draga Zorice, hvala za divan recept!!

      Избриши
    3. Sanja, zaista mi je drago da vam se kolač dopao i od srca ti hvala.

      Избриши