петак, 14. јануар 2022.

Manastirska pašteta

 Ja zaista obožavam paštete i vrlo retko je kupujem iz razloga što se lako može napraviti kod kuće, bez ikakvih hemijskih dodataka i uvek sveža. Ovo je posna pašteta pravljena od povrća, pa ko posti sredom i petkom, evo ideje šta za večeru. Poslužiti je na hlebu ili sa integralnim krekerima,


Sastojci: 500 g plavog patlidžana, 1 veća glavica crnog luka, 250 g šampinjona, 2 do 3 čena belog luka, nekoliko grančica majčine dušice, so, biber i maslinovo ulje

Priprema:  Zagrejati tiganj, dodati maslinovo ulje i sitno isečen crni luk, koji ćete pržiti sve dok ne omekša. Posoliti luk vrlo malo, na taj način brže omekša.
Plavi patlidžan oprati i odeseći vrh i dno, iseći na režnjeve pa tek onda na kockice i dodati da se prži zajedno s lukom. ( ja patlidžan ne ljuštim Kad se patlidžan malo propržio dodati šampinjone, ili pečurke po vašem izboru i beli luk i pržiti sve zajedno dok tečnost od pečuraka ne uvri. Po potrebi dodavati maslinovo ulje. Pred kraj dodai majčinu dušicu, so i biber i sve izmešati zajedno.
Ostaviti da se kratko ohladi pa sipati u multiprakti i samleti sve zajedno uz po malo dodavanja maslinovog ulja. Probati da li je još šta potrebno i sipati u zdelu sa poklopcemi ostaviti u frižider da se ohladi i stegne.


Rashlađenu pašetu pre služenja preliti sa malo maslinovog ulja.


Prijatno!!!!

2 коментара:

  1. Ja ne postim ali obožavam povrće 😍 Ovo je odlična pašteta i za post i za mrs 👍

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja nekad postim nekada ne ali paštete svih vrsta obožavam...Puno pozdrava za tebe.

      Избриши