четвртак, 26. јануар 2023.

Pržene paprike za večeru

 Dok sam bila aktivna na Coolinarici sigurno sam isprobala na stotine recepata naših članica, oni koji su mi se "zalepili za srce", sačuvala sam pa tako je i ovaj recept od Zorke je našao svoje mesto... ništa posebno, namirnice koje skoro uvek imamo u kući..

Sastojci: 4 paprike, 200 g kisele pavlake ili gustog grčkog jogurta, 3 čena belog luka, so i ulje 

Priprema:  Paprike oprati i dobro ih osušiti sa svih strana. Malo ih izbockati nožem da vam ne puknu prlikom prženja.

U tiganj sipati ulje i na vrućem ulju ispržiti paprike sa svih trana da vam porumene. Prilikom okretanja paprika skloniti tiganj sa ringle , sačekati vrlo malo pa tek onda otklopiti i okrenuti paprike, na taj način manje će da prsti ulje. Negde sam čitala da ako se ulje posoli pre nego što se prži bilo šta manje će da pršti ali ja lično nisam videla neku veću razliku zato sklonim sa ringle i pazite da vam tečnost koja se nakupila od pare na poklopcu na curi u tiganj jer onda će biti još više prskanj na sve strane.

Dok se paprike prže, iseckajte beli luk vrlo sitno, pomešajte sa pavlakom ili gustim grčkim jogurtom a ko želi, može dodati i malo sitno sečenog peršuna.

Ispržene paprike staviti na tanjir iz kog želite da poslužite na svaku papriku staviti po četvrtinu mase od pavlake, prelii sokovima koji su u tiganju i poslužiti za večeru.Posoliti po ukusu.

Tečnost koju vidite u tiganju je više tečnost iz paprike koje su ispustile prilikom prženja a se ne bojte da ćete konzumirati previše masnoće, ali ko je ne želi, ne mora je sipati u svom tanjiru. Ovo je odlično za umakati nekim lepim domaćim ili bilo kojim, hlebom.

Radi estetskog izgleda paprike nisam očistila od semenki i drškica a vi kako želite.


Prijatno!!!!


Нема коментара:

Постави коментар