четвртак, 19. јануар 2023.

Posne palačinke


Za sve one koji poste na Krstovdan
Palačinke bez jaja i životinjskog mleka..
Obično dok postimo ne razmišljamo puno o slatkišima ali nam ipak nekad dođe želja za nečim slatkim...ovo je najbrže.


Sastojci: 500 ml mleka od kokosa, 330 ml kisele vode, 30 ml ulja, 1 kašika šećera, 75 g gustina, prstohvat soli, 250 g brašna, 1 kesica vanilinog ećera, izrendana korica od limuna, ulje za prženje

Priprema: U zdelu sipati gustin, šećer, prstohvat soli,vanilin šećer, brašno i sve dobro izmešati.
Dodati kokosovo mleko, ulje, koricu limuna i umutiti da nema grudvica.
Staviti u frižider na nekoliko sati, a ja obično ostavim preko noći.

Sledećeg dana u smesu sipati prvo oko 200 ml kisele vode i sjediniti sve zajedno, ako je masa još uvek gusta, dodavati samo po malo kisele vode da bude dovoljno gusto testo za palačinke.
Pošto moje testo stoji preko noći u frižider, testo se dosta zgusne i meni je bilo potrebno tačno 330 ml kisele vode da mi testo bude dobro za palačinke.

Palačinke peći isto kao što pečete i obične sa mlekom i jajima.
Ja sam za premaz koristila moj džem od šljiva u koji sam dodala 50 g čokolade za kuvanje i zagrejala sve zajedno dok se čokolada nije otopila.
Palačinke možete premazati samo sa džemom ili kao i ja, stavljati po jednu bananu i poslužiti tako.
Ko želi, može ih preliti sa malo otopljene čokolade preko, ja sam samo posula prah šećerom.


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар