недеља, 5. фебруар 2023.

Banana sour cream pancakes

Kada imate previše zrelih banana i ne znate šta ćete sa njima...


Sastojci: 225 g brašna, 8 g praška za pecivo, 30 g šećera, 2 g soli, 120 g kisele pavlake, 180 ml mleka, 2XL jajeta, 1 kašičica vanilinog ekstrakta, 1 kašičica izrendane korice od limuna, 2 dobro zrele banane + za posluživanje, javorov sirup, nesoljeni puter

Priprema: U jednu zdelu izmešati brašno, šećer, prašak za pecivo i so.
U drugu zdelu umutiti sve zajedno; jaja, kiselu pavlaku, mleko, vanilu i izrendanu koricu limuna. Po želji, možete belanca umutiti posebno pa ih kasnije sjediniti sa ostalim sastojcima.Dodati suve sastojke u zdelu sa jajima i izmešatoi samo da se sve sjedini.

U veći tiganj staviti malo putera, dovoljno da pokrije dno , sipati dobro punu kašiku mase, malo poravnjati i poređati preko mase 3-4 kolutova isečene banane.
Sipati onoliko malih palačinko koliko može da stane u tiganj, ali da ima dovoljno mesta da se palačinke okrenu.

Pržiti oko 2 do 3 minuta ili dok vam se ne pojave mehurići odozgore, okrenuti i pržiti još jedan minut. Pržiti na osrednjo tihoj temperaturi i pazite da vam ne izgore.
Izvaditi palačinke i obrisati kuhinjskim papirom tiganj. Dodati opet puter i pržiti palačinke, dok imate materijala.

Palačinke poslužiti tople sa dodatkom banana, po želji može još putera i preliti sa javorovim sirupom i ako želite, možete posuti šećerom u prahu.
Ja sam dobila 8 palačinki i dve su dovoljne po osobi.

Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар