понедељак, 30. децембар 2013.

Emigrantski kajmak

Volim da namažem po nekada topli hleb sa kajmakom, ali toga u ovoj zemlji nema. Pre nekoliko dana mi je bio potreban da napravim pogaču i naravno da sam ga napravila sama..nije tako dobar kao naš pravi užički kajmak, ali nije ni loš. Mi to ovde zovemo emigrantski kajmak...


Sastojci:

250 g krem sir
250 g slanog putera
250 g feta sir

Priprema:

Sve namirnice neka su vam sobne temperature.
Ja koristim neslani puter, jer mi je feta dovoljna slana a vi,kako hoćete.

U veću zdelu staviti sve tri namirnice i umutiti sa mikserom dok ne dobijete glatku i kremastu smesu.

Isipati u posudicu, zatvoriti i čuvati u frižideru.

Meni je ovo najlepše sa toplim domaćim hlebom a možete poslužiti za doručak ili za predjelo sa suvim narescima i truršijom.

Prijatno!!!
 


14 коментара:

  1. Nema nista ljepse od toplog domaceg hleba i kajmaka. Ja nekad napravim hleb za dorucak i toliko navalimo na njega da moram da ga branim da bi nesto ostalo za rucak.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj Irena i ja volim domaći hleb dok je topao i volim ga sa ajvarom i sirom...mmmHvala ti puno i topli pozdrav.

      Избриши
  2. nema ga ni ovdje...pravoga kajmaka...ima nekih "krivotvorina" .... ali, kada odem u konjic onda se snabdijem dobrim kajmakom...ovaj recept će sigurno dobro doći...topli kruh ili pogača i ovaj kajmak: uživancija..

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Snježana, kad smo bili prošle godine u Zagrebu, jeli smo baš neki fini kajmak. Ne znamo gde su ga domaćini kupili ali sa toplim hlebom, kulenom od crnih slavonskih svinja nam je bio idealan doručak. Topli pozdrav.

      Избриши
  3. Homemade bread with tasty cheese - perfect. :)
    Well done, Zoki, and have a Happy New Year!

    ОдговориИзбриши
  4. Thanks my dear friend. Happy New Year and all the best:))

    ОдговориИзбриши
  5. Najbolja kombinacija, topla pogača i svež mladi kajmak! Obožavam!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj Boby, ja samo mogu da sanjam o kajmaku...bila je ovde neka naša mlekara koja je pravila mladi kajmak, ali ga više ne vidim po prodavnicama.

      Избриши
  6. Heh, kad nema pravoga...Nisam probala dodavati fetu (probam)
    Srecna Nova godina!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Jasna...meni je sa dodatkom fete mnogo lepši. Srećna vam Nova 2014 godina!!!

      Избриши
  7. Ovo ne može da ne valja! Uz vruću domaću pogaču, prava gozba!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Sizyce, nije isto ali nije ni loše.Ono što nemaš bez toga živiš. Topli pozdrav.

      Избриши
  8. Одговори
    1. Hvala ti puno..našla sam pravi kajmak kod Starsky u Mississauga, ali je 50 dolkara kg, kupila sam ga jednom i to mi je dovoljno a znam da sam jednom kupila i u Merkatoru. ali je bio mlad i nije mi se dopao a ono što imaju i što piše kajmak na kutijama, nije pravi kajmak...hvala ti puno.

      Избриши