Može biti posna a i ne mora.....
Ovaj recept šaljem kao ulaznicu našoj Kati, koja je domaćica za ovomesečnu igricu, "Ajme, koliko nas je" sa bloga Katin špajz i koja nam je zadala kao temu za ovaj mesec karfiol i brokoli.
Ja volim obe namirnice i imam mnogo recepata na blogu sa ovim namirnicama, ali Kato, nema smisla da te zatrpam sa svim receptima, već ću izabrati samo one, koji mi se najviše sviđaju.
Sastojci:
1 glavica karfiola
2 - 3 struka praziluk
2-3 kašike maslinovog ulja
3 čena belog luka
1 ljuta paprika
vegeta
2-3 parčeta hleba
sitno iseckan peršun
2 do 3 l vode
1 glavica karfiola
2 - 3 struka praziluk
2-3 kašike maslinovog ulja
3 čena belog luka
1 ljuta paprika
vegeta
2-3 parčeta hleba
sitno iseckan peršun
2 do 3 l vode
Priprema:
U šerpu sipati maslinovo ulje ( za one koji poste na vodi mogu sve
staviti odjednom u šerpu i kuvati dok se povrće ne skuva ) i dodati
opran i sitno iseckan praziluk ( beli i svetlo zeleni deo ) i pržiti dok
ne omekša,dodati beli luk,papriku očišćenu od žilica i kratko
propržiti.
Karfiol oprati i iskidati na cvetiće i dodati u šerpu i propržiti vrlo kratko.
Naliti sa vodom ( u zavisnosti da li volite gušću ili tečniju čorbu, počnite sa 2 l vode i dodati na kraju po želji još ) i kuvati samo dotle dok se karfiol ne skuva.
Naliti sa vodom ( u zavisnosti da li volite gušću ili tečniju čorbu, počnite sa 2 l vode i dodati na kraju po želji još ) i kuvati samo dotle dok se karfiol ne skuva.
Kad je svo povrće skuvano štapnim mikserom sve smrviti. Za vas, koji ne
postite, možete dodati 100 ml pavlake za kuvanje i vratiti na vatru da
se samo zagreje.
Parćice hleba iseći na kockice,preliti ih sa malo maslinovog ulja i peći ih oko 5 minuta u rerni na 200*C da samo porumene.
Sipati čorbu u tanjir, staviti prepečeni ( krutone ) hleb,posuti sa
seckanim peršunom i preliti sa vrlo malo maslinovog ulja i poslužiti
toplo.
Prijatno!!!
I love it, Zoki! Delicious, warm and so cosy... :)
ОдговориИзбришиHave a nice evening, my dear friend!
Thank you so much my dear Gery:))
ОдговориИзбришиDivna supa Zoki, a tek slika....
ОдговориИзбришиMilice moja, hvala ti puno.
ИзбришиTaman da iskoristim ovaj krafiol koji imam kod kuce!
ОдговориИзбришиJoj koako bih volela tanjirić ove čorbice...hvala ti puno i prijatno vam želim:))
ИзбришиNišta bolje od dobre čorbe :)
ОдговориИзбришиJoj Jafi, u pravu si... a mom mužu nikad dosta čorbi, pasulja,kupusa...ma sve što se jede sa kašikom je broj jedan pa sve ostalo. Topli pozdrav.
ИзбришиVolim čorbice raznorazne (kao i tvoj mužić, hahaha) a baš imam i karfiol i praziluk u kući pa ću ih tako upotrebiti. Hvala na ideji...
ОдговориИзбришиZoro, baš mi je drago da i ti voliš čorbice...ova je brza i ukusna, tako da jedva čekam utiske, Pozdrav za vas.
ИзбришиMmmm, odlična čorbica. Volim, volim...
ОдговориИзбришиČorbice volimo i mi i brzo se naprave a još brže pojedu.
Избриши