субота, 25. јануар 2014.

Božićne kiflice

Božić je prošao ali su ostale ove kiflice, koje sam ja pravila za našu slavu. Preporučila bih vam da odmah pravite duplu količinu jer se jako brzo pojedu.



Sastojci:

250 g putera za kolače
300 g univerzalnog brašna
1 kašika sirćeta
5 kašika ledene vode

za fil:

domaći džem
mleveni lešnici,bademi, orasi

i još:

preh šećer
vanilin šećer

Priprema:

Utrljati puter u brašno, dodati vodu i sirće i umesiti testo. 
Ostaviti testo u frižider a i ne morate.

Džem izmešati sa mlevenim lešnikom da bude gušće. ( ja sam koristila džem od kajsija sa mlevenim lešnikom )

Na blago pobrašnjenoj radnoj površini ( ako vam se testo ne lepi za radnu površinu nemojte je brašniti ) rastanjiti testo oko 2mm debljine, iseći na kocke 5cm x 5cm i staviti fil na svaku kocku.


Oblikovati testo u kiflice i poređati ih na pleh koji ste prekrili papirom za pečenje.


Zagrejati rernu na 175-180*C i peći ih oko 20 minuta ili dok vam blago ne porumene.
Ispečene kiflice ohladiti i tako hladne uvaljati u prah šećer pomešan sa vanilinim šećerom...meni su lepše da ih pospem sa šećerom u prahu.

Čuvati ih u kutiji za kolače...



Prijatno!!!!

10 коментара:

  1. Jako su lepe kiflice i ja sam ih merkala ali nikako da dodju na red.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Vanilice, obavezno ih isprobaj, zaista su odlične i što je najglavnije, jako se brzo naprave a da znaš da se i brzo pojedu.Topli pozdrav.

      Избриши
  2. baš lijepo si ih napravila,uredno,jednako.... divno zoko !
    ja sam primakla tanjir uz ekran :-))))))))

    ОдговориИзбриши
  3. I think that it will be great with a cup of tea. :) Well done, Zoki, and have a nice day! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I agree with you..they are so quick ta make and they are very tasty. Hugs my friend and have a wonderful weekend.

      Избриши
  4. Praviću obavezno.Testo mi se čini jako fino

    ОдговориИзбриши
  5. I ovo sam danas pravila :)) dala si mi neku inspiraciju :)) nisu mi ispale kao tvoje jer sam previse dzem-fila stavila...upss...alii su zato mnooogooo ukusne :) Hvala ;)

    ОдговориИзбриши