Još jedan idealan način kako iskoristiti višak ofarbanih jaja posle Uskrsa, koje vam može biti idealno predjelo za vaše goste ili lagana večera..
Sastojci: 6 skuvanih jaja, 100 g humusa sa pečenom paprikom ili po potrebi, 2 kašike majoneza, malo mlevene paprike za posuti, sitno iseckan peršun ili vlašac, listići peršuna za dekoraciju
Priprema: Skuvati jaja na ovaj način ili na koji vi način volite. Ohladiti ih i oljuštiti pod mlazom hladne vode, pazeći da ih ne oštetite prilikom ljuštenja. Osušiti ih papirom i preseći na pola po dužini.
Pažljivo izvaditi žumanca i pasirati ih viljuškom., dodati humus i prvo dodati jednu kašiku majoneza, sve izmešati, ako je pregusto, dodati i onu drugu kašiku majoneza, sitno iseckan peršun ili vlašac i sve dobro sjediniti.
Napuniti kuvarski špric sa zvezdastim nastavkom i napuniti polovine jaja sa smesom. Posuti sa mlevenom paprikom, ukrasiti peršunovim lišćem i poslužiti ili pokriti sa providnom folijom i ostaviti u frižider do služenja.
Prijatno!!!!!
Odlična kombinacija, a uz to i vrlo lepo izgleda.
ОдговориИзбришиHvala Nina. Nama ovako nešto vrlo često bude večera ili lagani ručak. Topli pozdrav.
ОдговориИзбришиI'm sure that these eggs are very delicious! And they're pretty, too. :)
ОдговориИзбришиHave a wonderful day, Zoki! :)
P.S. It's raining cats and dogs here...
O my dear Gery, same is here, two days of rain and strong winds,we can't go out from the house. Thank you so much and if you like hummus you will love this stuffed eggs. Hugs and kisses my dear friend:))))
Избришиsavrseno!!!
ОдговориИзбришиHvala
Избриши