Jelo, koje vam neće oduzeti puno vremena za spremanje i idealno je za posne dane.
Sastojci: 400 g svežih šampinjona, 150 ml soka od paradajza, 100 g crnog luka, 1/2 kašičice ljute aleve paprike, 1 kašičica mlevene crvene paprike, 2 kašičice suvog začina, 1 kašika ajvara, 30 ml ulja, 2 lovorova lista, po ukusu bibera
Priprema: Očistiti crni luk i iseći na kockice, očistiti šampinjone i iseći na krupne komade.
Zagrejati ulje u šerpu odgovarajuće veličine, kada je ulje dovoljno
zagrejano, dodajte iseckani crni luk i pržiti ga dok blago ne porumeni,
oko desetak minuta, dodati šampinjone i dinstati ih dok ne
omekšaju. Šampinjoni će prilikom dinstanja ispustiti sopstveni sok i
uglavnom nije potrebno dolivati vodu ili doliti sasvim malo. Mešati ih da ne bi zagoreli.
U prodinstane šampinjone dodati mlevenu ljutu i slatku papriku,
začiniti vegetom i biberom, dodati lovorov list i sok od paradajza, Gulaš kuvati oko 10 minuta uz povremeno mešanje, ukoliko je suviše
tečan dodati kašičicu skrobnog brašna. (gustina)
Ovo možete poslužiti kao prilog sa pirinčem, kuvanim makaronama ili sa pire krompirom i pečenim mesom.
Prijatno!!!!
Volim ovakva jela i gulaše, a šampinjoni me čekaju u frižideru, eto ideje i recepta za sutrašnji ručak :)
ОдговориИзбришиSuper i brzo se naprave a sa šampinjonima je jako fino.
Избриши