петак, 4. април 2014.

Posni gulaš od šampinjona 2

Jelo, koje vam neće oduzeti puno vremena za spremanje i idealno je za posne dane.




Sastojci: 400 g svežih šampinjona, 150 ml soka od paradajza, 100 g crnog luka, 1/2 kašičice ljute aleve paprike, 1 kašičica mlevene crvene paprike, 2 kašičice suvog začina, 1 kašika ajvara, 30 ml ulja, 2 lovorova lista, po ukusu bibera

Priprema: Očistiti crni luk i iseći na kockice, očistiti šampinjone i iseći na krupne komade. 

Zagrejati ulje u šerpu odgovarajuće veličine, kada je ulje dovoljno zagrejano, dodajte iseckani crni luk i pržiti ga dok blago ne porumeni, oko desetak minuta, dodati šampinjone i dinstati ih dok ne omekšaju. Šampinjoni će prilikom dinstanja ispustiti sopstveni sok i uglavnom nije potrebno dolivati vodu ili  doliti sasvim malo. Mešati ih da ne bi zagoreli.


U prodinstane šampinjone dodati mlevenu ljutu i slatku papriku, začiniti vegetom i biberom, dodati lovorov list i sok od paradajza, Gulaš kuvati oko 10 minuta uz povremeno mešanje, ukoliko je suviše tečan dodati kašičicu skrobnog brašna. (gustina) 

Ovo možete poslužiti kao prilog sa pirinčem, kuvanim makaronama ili sa pire krompirom i pečenim mesom.


Prijatno!!!!

2 коментара:

  1. Volim ovakva jela i gulaše, a šampinjoni me čekaju u frižideru, eto ideje i recepta za sutrašnji ručak :)

    ОдговориИзбриши