Još jedna ideja kako iskoristiti preostala kuvana jaja od Uskrsa ili jedno lepo predjelo za vaše goste.
Sastojci: 6 tvrđe kuvanih jaja, 2 zrela ali ne i prezrela avokada, kašika-dve soka od limete, pola kašičice soli, 1 kašičica kisele pavlake, ( ne mora ) 1 kašika sitno iseckanog korijandera, 1 do 2 čena belog luka, 1 manja ljuta papričica, 1 struk mladog luka zajedno sa lišćem, 1 mala glavica ljutike / luk arpadžik, sveže mleveni biber
Priprema: Ja uvek kuvam jaja na ovaj način a vi kuvajte kako vama odgovara.
Preseći kuvana jaja po dužini, pažljivo odvojiti žumanca od belanaca i
za ovaj recept potrebno vam je žumance iz 4 polovine. Preostala žumanca,
pojesti ili ostaviti za neku drugu upotrebu ( mimoza, ruska salata )
Iseći avokado na polovinu, ( kad kupujete
avokado gledajte kad ga pritisnite da je tek počeo da omekšava, takvi
su dobri, ako su premekani nisu dobri, budu crni unutra ) Izvaditi
košticu i nožem pažljivo iseći "meso" avokada u ljusci, pazite da ne
pritiskate puno da ne isečete ruku i kašičicom izvaditi "meso".
Viljuškom ga izgnječiti, ( pasirati ) dodati limunov sok, sitno isečen korijander, sitno isečenu ljutu papričicu, ja obavezno odstranim semenke i žilice, vi,ako volite više ljuto, slobodno ih ostavite, so, biber, kiselu pavlaku, ako je koristite, sitno iseckan struk mladog luka, sitno iseckan beli luk, dodati žumanca, koje ste smrvili prstima i sve izmešati.
Viljuškom ga izgnječiti, ( pasirati ) dodati limunov sok, sitno isečen korijander, sitno isečenu ljutu papričicu, ja obavezno odstranim semenke i žilice, vi,ako volite više ljuto, slobodno ih ostavite, so, biber, kiselu pavlaku, ako je koristite, sitno iseckan struk mladog luka, sitno iseckan beli luk, dodati žumanca, koje ste smrvili prstima i sve izmešati.
Puniti polovine belanaca, ukrasiti sa lišćem korijandera i po želji,posuti sa malo dimljene mlevene crvene paprike.
Poslužiti sobne temperature ili ohlađeno.
Poslužiti sobne temperature ili ohlađeno.
Prijatno!!!!
Delicious and beautiful - perfect! :)
ОдговориИзбришиHave a nice day, Zoki!
Thank you, my dear friend and I happy that you like it. Hugs.
ИзбришиVolim I ja deviled eggs odlicno si ih punila A prezenatcija kao u najboljem hotelu
ОдговориИзбришиTi si ka i ja, ne može da prođe ni jedno veće veselje bez njih. Pozdrav i zagrljaj za obe.
ИзбришиVrlo lepa prezentacija, nikako da isprobam avokado, mogla bih bas jednom u ovom recepticu.:))
ОдговориИзбришиHvala Lana. Ako ga voliš, zašto da ne? Topli pozdrav.
ИзбришиJako dobro i jako lijepo, pravo jelo za dane Uskrsa ! Avokado jako rijetko koristim i ovo je prava prilika.
ОдговориИзбришиJa ga isto tako retko koristim, kupim ga i zaboravim za njega,volim ga kad je malo zelenkast,ne potpuno zreo.
Избриши