среда, 02. април 2014.

Guacamole Deviled Eggs

Još jedna ideja kako iskoristiti preostala kuvana jaja od Uskrsa ili jedno lepo predjelo za vaše goste.


Sastojci:

 6 tvrđe kuvanih jaja
 2 zrela ali ne i prezrela avokada
 kašika-dve soka od limete
 pola kašičice soli
 1 kašičica kisele pavlake ( ne mora )
 1 kašika sitno iseckanog korijandera
 1 do 2 čena belog luka
 1 manja ljuta papričica
 1 struk mladog luka zajedno sa lišćem
 1 mala glavica ljutike / luk arpadžik
  sveže mleveni biber

Priprema:

Ja uvek kuvam jaja na ovaj način a vi kuvajte kako vama odgovara.

Preseći kuvana jaja po dužini, pažljivo odvojiti žumanca od belanaca i za ovaj recept potrebno vam je žumance iz 4 polovine. Preostala žumanca, pojesti ili ostaviti za neku drugu upotrebu ( mimoza, ruska salata )

Iseći avokado na polovinu, ( kad kupujete avokado gledajte kad ga pritisnite da je tek počeo da omekšava, takvi su dobri, ako su premekani nisu dobri, budu crni unutra ) Izvaditi košticu i nožem pažljivo iseći "meso" avokada u ljusci, pazite da ne pritiskate puno da ne isečete ruku i kašičicom izvaditi "meso".
Viljuškom ga izgnječiti, ( pasirati ) dodati limunov sok, sitno isečen korijander, sitno isečenu ljutu papričicu, ja obavezno odstranim semenke i žilice, vi,ako volite više ljuto, slobodno ih ostavite, so, biber, kiselu pavlaku, ako je koristite, sitno iseckan struk mladog luka, sitno iseckan beli luk, dodati žumanca, koje ste smrvili prstima i sve izmešati.
Puniti polovine belanaca, ukrasiti sa lišćem korijandera i po želji,posuti sa malo dimljene mlevene crvene paprike.
Poslužiti sobne temperature ili ohlađeno.

Prijatno!!!!

8 коментара:

  1. Delicious and beautiful - perfect! :)
    Have a nice day, Zoki!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you, my dear friend and I happy that you like it. Hugs.

      Избриши
  2. Volim I ja deviled eggs odlicno si ih punila A prezenatcija kao u najboljem hotelu

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ti si ka i ja, ne može da prođe ni jedno veće veselje bez njih. Pozdrav i zagrljaj za obe.

      Избриши
  3. Vrlo lepa prezentacija, nikako da isprobam avokado, mogla bih bas jednom u ovom recepticu.:))

    ОдговориИзбриши
  4. Jako dobro i jako lijepo, pravo jelo za dane Uskrsa ! Avokado jako rijetko koristim i ovo je prava prilika.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja ga isto tako retko koristim, kupim ga i zaboravim za njega,volim ga kad je malo zelenkast,ne potpuno zreo.

      Избриши