Vraćamo se manje kaloričnoj hrani, jer za Uskrs je bilo previše hrane.....idealna salata, koja vam može biti kompletan ručak.
Sastojci za dve osobe:
1 veliki avokado
100 g crnog ( Beluga ) sočiva/leće
3 čena belog luka
4 struka mladog luka
po 1/4 od žute,crvene i narandžaste paprike
2 kašike sitno iseckanog peršuna
desetak malih sitnih cherry paradjza
sok od 1 limuna
kašika ulja od avokada ili koje koristite
morska so i sveže samleveni biber
Priprema:
Sočivo očistiti,( ako nemate crno sočivo možete koristiti kakvo god imate ) oprati sa hladnom vodom i naliti sa vodom, u koju ste dodali malo soli i kuvati, ali pazite da se ne raskuva nego da bude al dente skuvano.
Dok se sočivo kuva, oprati svo povrće i iseckati na sitnije kocke. Beli luk pasirati a mladi luk iseći na tanke kolutove.
Limun iscediti, dodati biber i morsku so i ulje i umutiti sa žicom.
Avokado iseći na manje kockice a paradajz iseći na sitne delove ( ako ne koristite salatu odmah, paradajz očistiti od semenki i iseći samo meso )
Skuvano sočivo ocediti od vode i isprati sa hladnom vodom.
U veću zdelu staviti sve sastojke i preliti sa limunovim sokom,izmešati, probati da li je potrebno još posoliti i pobiberiti.
Poslužiti u korpicama od avokada, možete dodati uz to i tostirani hleb, ja obično ne jedem hleb.
Prijatno!!!!!
So fresh and healthy! I love it, Zoki, it looks so nice. :)
ОдговориИзбришиHugs, my dear friend!
Thank you so much. It is time to go back to lighter foods, like salads and lean meats. Kisses and hugs,my dear Gery:))
ИзбришиSuper salatica. Ja bi zivela na tome.
ОдговориИзбришиNI mi nismo bolji, sočivo jako volimo,povrće takođe ali kad dođu praznici hteli bi sve da probamo po malo i ako smo aktivni, nije dovoljno i ovaka hrana nam dobro dođe.
ОдговориИзбришиNa ovakvim salatama bih mogla živjeti, leću posebno volim i ova salata mi super zvuči i izgleda !
ОдговориИзбришиŠteta što ne koristim sočivo više u našoj ishrani a zaistra je hranljivo i dobro za nas.Hvala draga Branka.
Избриши