U našoj kući sve što se jede sa kašikom je dobrodošlo, danas smo imali bezmesni ručak i veoma nam je prijalo
Ovaj recept šaljem Ingrid za ovomesečnu blogersku igricu " Ajme, koliko nas je " sa bloga "Prekratak dan",koja nam je zadala temu za ovaj mesec, samoniklo jestivo bilje.
Ovaj recept šaljem Ingrid za ovomesečnu blogersku igricu " Ajme, koliko nas je " sa bloga "Prekratak dan",koja nam je zadala temu za ovaj mesec, samoniklo jestivo bilje.
Sastojci:
250 g šampinjona
150 g spanaća / zelja / sremuša / kopriva
2 male ljutike/aljme
3 čena belog luka
1 veza zeleni za supu ( paškanat, šargarepa )
pola glavice celera
1 veza peršuna
pola kašičice bibera u zrnu
1 lovorov list
po ukusu so i beli biber
1 jaje
po ukusu limunov sok
po ukusu kisela pavlaka
250 g šampinjona
150 g spanaća / zelja / sremuša / kopriva
2 male ljutike/aljme
3 čena belog luka
1 veza zeleni za supu ( paškanat, šargarepa )
pola glavice celera
1 veza peršuna
pola kašičice bibera u zrnu
1 lovorov list
po ukusu so i beli biber
1 jaje
po ukusu limunov sok
po ukusu kisela pavlaka
Priprema:
Šampinjone, spanać/zelje/koprivu/sremuš,zelen i celer očistite i operite.
Šampinjone iseći na tanke listiće,zelen i celer na sitnije kockice a spanać blanširati i iseckati. Vodu sačuvati, sa tim ćemo naliti čorbu.
Šampinjone iseći na tanke listiće,zelen i celer na sitnije kockice a spanać blanširati i iseckati. Vodu sačuvati, sa tim ćemo naliti čorbu.
Na malo ulja propržiti sitno seckanu
ljutiku/aljmu,dodati šampinjone i njih pržiti dok voda ne uvri. Dodati
ostalo povrće sa sitno seckanim belim lukom i malo prodinstati.
Naliti sa vodom u kojoj ste blanširali spanać i dodati još da imate 2 litre tečnosti,ubaciti lovor i biber u zrnu.
Kuvati dok povrće ne omekša.
Naliti sa vodom u kojoj ste blanširali spanać i dodati još da imate 2 litre tečnosti,ubaciti lovor i biber u zrnu.
Kuvati dok povrće ne omekša.
Polovinu povrća izvaditi a ostatak izmiksati štapnim mikserom.Vratiti ostatak povrća i blanširani spanać.
Umutiti jaje sa kiselom pavlakom i
nekoliko kašika limuna,sipati vrelu tečnost postepeno u jaja,stalno
mešajući sa žicom i na kraju sve vratiti u šerpu sa čorbom.
Posoliti i pobiberiti po ukusu, posuti sa seckanim peršunom i po želji možete staviti prepečene krutone po čorbi.
Posoliti i pobiberiti po ukusu, posuti sa seckanim peršunom i po želji možete staviti prepečene krutone po čorbi.
Ova čorba može biti i posna, izostavite jaje i kiselu pavlaku.
Poslužiti toplo.
Prijatno!!!!
It would be so hot, so nice... ;) You did it very well, Zoki, hugs and kisses! :)
ОдговориИзбришиThank you, my dear Gery. Hugs, my friend:))
ИзбришиKrem supe su posebna prica.Ovako napunjene to je skoro obrok.Nisam do sada radila kombinaciju pecurke I spanac.Krem supe su meni nekkao kad ih jedem posbne, nekako svecane:)
ОдговориИзбришиNama su te krem čorbice fantastične, vrlo često nam budu, uz neku salaticu, kompletan obrok. Pozdrav, draga moja za vas dve.
ИзбришиVolim juhice u svim oblicima
ОдговориИзбришиKod nas takođe sve ćorbice i supice prolaze.Topli pozdrav.
Избриши