уторак, 13. мај 2014.

Trouglovi od kopriva i mladog luka

Mi nemamo koprive, ali ih ima naš prijatelj i kod nas je sada najbolje vreme da se koriste. Moraću ponovo da idem kod njega da ih naberem, jer juče videh recept na blogu "Moje Grne" za čorbu sa koprivom i suvim mesom i jako mi se dopala ali dok ih ponovo ne naberem, sladićemo se ovim trouglovima sa koprivom.

Sada ih i mi imamo ....


Sastojci: 300 g mladih, očišćenih kopriva, 10 do 12 struka mladog luka, 1 čen belog luka, po ukusu so i sveže samleven biber, maslinovo ili ulje od semenki grožđa, kore za baklavu ili pitu

Priprema: Koprive očistiti,oprati i blanširati u provreloj vodi, ali vrlo kratko, samo dok ne svenu. Izvaditi ih iz vrele vode i staviti u hladnu vodu i ohladiti ih na taj način. Dobro ih ocedite i sitnije iseckati. ( Vodu u kojoj ste poparili koprive i vodu u kojoj ste ohladili koprive,pomešajte obe vode, sačuvajte i zalite sobne biljke ili biljke u bašti )

U širi i dublji tiganj staviti nekoliko kašika maslinovog ili ulja od semenki grožđa i zagrejati na osrednjoj temperaturi. Očišćen i opran mladi luk iseći na sitnije  i propržiti vrlo kratko, samo da omekša, dodati jedan čen pasiranog belog luka i pržiti samo dok beli luk ne zamiriše i na kraju dodati oceđene i iseckane koprive i njih samo kratko propržiti, izmešati i skloniti sa strane da se ohladi. ( ko voli, može dodati i feta sir, ja nisam htela da dodajem sir )

Uzeti jednu koru, premazati je sa maslinovim uljem ili otopljenim puterom, staviti drugu koru preko nje i nju premazati i ako hoćete može i treća kora ( ja sam koristila samo dve kore ) te i nju premazati i onda iseći pizza sekačem u trakice, koliko volite da vam trouglovi budu veliki. ( moji su bili manji )

Na početak svake trakice staviti po kašiku smese i zaviti u trougao ili, možete ih zaviti i u manje rolatiće, tako što ćete podviti malo stranice prema unutra, da vam ne curi fil i urolati ih.

Pleh prekriti sa pek papirom, zagrejati rernu na 200*C i peći ih oko 20 minuta ili dok vam fino ne porumene. Ovako pripremljene trouglove ili rolnice možete i zamrznuti i vaditi ih po potrebi. Peći ih zamrznute.


Ohladiti kratko i poslužiti uz kiselo mleko, jogurt ili sa čašom piva.

Prijatno!!!!!

6 коментара:

  1. Одговори
    1. Hvala Cale moja a da znaš koliko ih volim, mogla bih da ih jedem i da ne znam šta mi je dosta.

      Избриши
  2. Одговори
    1. Thank you so much and I hope that with Mr: Google translation you can understand them. Regards:))

      Избриши
  3. Анониман13. мај 2014. 17:27

    Vrlo originalno i verujem da je njami!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala a da tek vidiš sada koliko smo dovukli kopriva....trebaće nam sigurno nekoliko sati da ih očistimo...

      Избриши