Još jedno odlično predjelo, koje možete da napravite ranije...
Sastojci:
200 g kozjeg sira
2 do 3 čena pasiranog belog luka
150 g tiho sušenog paradajza
po ukusu morska so i biber
po ukusu sveži začini; bosiljak, peršun, vlašac
Priprema:
U zdelicu staviti kozji sir, pasirani beli luk i biber i soli po ukusu. Sve to sjediniti.
Na radnu površinu staviti streč foliju i na nju staviti sve isitnjene začinske biljkice, možete da koristite sveže a mogu da budu i suve.
Isipati masu od sira preko začina, rukama oblikovati malu salamu i uvaljati u začine i zaviti u streč foliju a krajeve uvrnuti.
Ostaviti u frižider da se dobro rashladi i stegne, najmanje 4 sata.Ja sam kupila kozji sir koji je već bio uvaljan u začine ali u njemu nije bilo belog luka, te sam beli luk sitno iseckala i stavljala preko sira.
Tiho sušeni paradajz ocediti od ulja i kuhinjskim papirom utapkati višak ulja i iseckati na malo sitnije parčiće.
Ruzmarin, ako koristite za dekoraciju,oprati i osušiti.Uzeti neki slani kreker ili parče hleba, koji ste prethodno istostirali, iseću kolutić rashlađenog sira, staviti preko krekera, preko sira staviti pečen paradajz i ukrasiti grančicama ruzmarina.
Poslužiti sa crvenim vinom...ja nisam imala otvorenu flašu crvenog vina i kod nas je posluženo sa rashlađenim pivom.
Prijatno!!!
Savrsena kombinacija i prezentacija Zoki!
ОдговориИзбришиHvala, draga moja Jasna
Избришиmože i pivo ... ne mere ;)))
ОдговориИзбришиMože, draga moja Biljana....
ОдговориИзбришиBaš lijepo izgledaju!
ОдговориИзбришиHvala Petra i izuzetno su ukusni bez mnogo posla.
Избриши