Za vas, koji nemate puno vremena za spremanje ručkova, ovaj se spremi za manje od pola sata...
Sastojci:
400 -500 g paste800 g do 1 kg šampinjona
350 ml pavlake za kuvanje
50 ml maslinovog ulja
2 čena belog luka
50 g parmezana
po ukusu so i biber
1 do 2 pune kašike sitnije sečenog peršuna
Priprema:
Šampinjone očistiti i iseći na listiće.
U veći i dublji tiganj sipati ulje i zagrejati, dodati isečene šampinjone i pržiti dok ne omekšaju i porumene.Pobiberiti sa sveže samlevenim biberom i solju po vašem ukusu.
Dok dinstate šampinjone, skuvati pastu u dosta posoljene vode, po uputstvu proizvođača.
Na kraju dodati polovinu izrendanog parmezana i polovinu iseckanog peršuna, pobiberiti i posoliti po ukusu, ako je potrebno.
Prijatno!!!!
Odlično! ♥ Ovako i ja pravim, samo ih ne posipam peršunom na kraju već svežim bosiljkom..
ОдговориИзбришиJa jako volim majčinu dušicu sa šampinjonima, bosiljak retko stavljam jer mi on nekako bolje ide za paradajzom..mogla sam probati i sa njim jer, sveže začine uvek imam u kući...zimi mi ne traju baš dugo a leti ih sadim u baštu pa ih imam. Topli pozdrav.
ОдговориИзбришиHvala ti, draga moja Petra.
ОдговориИзбришиOvo je baš po mom ukusu! Divno izgleda.
ОдговориИзбришиNale moja, hvala ti puno i što je najvažnije je da je brzo i ukusno i nije skupo.
Избриши