Verujem da svako od vas voli ove male zalogajčiće i sigurna sam da ih svako pravi na svoj način.
Sastojci:
50 ml maslinovog ulja5 čena sitno iseckanog belog luka
200 do 250 g cherry paradajza
15 ml balsamic sirćeta/ ocat
po ukusu morska so i sveže samleven biber
oko desetak listova bosiljka
2 do 3 parčeta hleba po osobi
Priprema:
U manji tiganj sipati ulje dodati sitno iseckan beli luk i pržiti samo dok ne zamiriše, ne više od minuta ali pazite da vam luk ne izgori, jer onda će biti gorak.Ohladiti i kad se ohladi sipati u zdelicu.
Hleb istostirati u rerni, samo da porumeni ili ih ispržiti na otopljenom puteru ( meni je bilo mnogo puter i maslinovo ulje te sam ih samo istostirala u rerni ispod gornjeg grejača )
Bosiljak oprati, i iseckati na tanke rezance.
Cherry ili onaj još sitniji paradajz, ovde se zove grape ( grožđe ) iseći na pola, ako je krupnije na četvrtine i dodati u ohlaćen beli luk, dodati balsamic sirće, bosiljak isečen na rezance, so i biber po ukusu i sve izmešati.
Prijatno!!!
Fino!
ОдговориИзбришиHvala, kod nas ovi sitni zalogaji vrlo često prolaze..nekad nam budu i lagani ručak.
ИзбришиSvidja mi se.
ОдговориИзбришиHvala.
ОдговориИзбриши