уторак, 02. фебруар 2016.

Chocolate Pots de Creme

Jede vam se nešto čokoladno, ovo se jako brzo napravi, ne treba vam više od desetak minuta, jedino što morate da sačekate da se dobro ohladi i stegne.
Najbolje je napraviti posle podne ili uveče i ostaviti preko noći u frižider..idealno je za mala slavlja ili desert za vas i vaše najmilije.




Sastojci:
280 g čokolade za kuvanje ili gorke čokolade
1 jaje
2 kašičice vanilinog ekstrata ili vanilla paste
prstohvat morske soli
250 ml slatke pavlake
3 kašičice šećera*****
bobice voća za ukras

Priprema:
Pripremiti onoliko posudica koliko vas ima u kući ili još bolje, pripremiti manje čašice gde možete da sipate oko 75ml jer ovaj desert je ipak dosta kaloričan te je bolje da ga ima manje u čaši.



U zavisnosti koju čokoladu koristite,dodaćete šećer. Ako koristite polu slatku čokoladu, dodajte manje šećeram samo kašičicu i po, ako koristite gorku čokoladu onda sve tri kašičice a ako koristite mlečnu čokoladu ( kao što sam ja ) onda nema potrebe za dodavanjem šećera, jer čokolada je već dovoljno slatka.

U blender dodati sitnije sečenu čokoladu, jaje, vanilu i prstohvat soli i sve to samleti koliko se može samleti.



U šerpicu zagrejati slatku pavlaku do vrenja i dodavati polako kroz otvor blendera u iseckanu čokoladu dok blender stalno radi.Kad ste dodali svu provrelu slatku pavlaku,zaustaviti blender i pomoću spatule skinuti sve što se nahvatalo na stranice blendera i onda mleti još 2 minuta.

Sipati u čaše,koje ste stavili na neki manji pleh ili poslužavnik, ostaviti u frižider da se stegne, najmanje 1 sat.

Pre služenja ukrasiti sa bobicama voća i listićima nane i poslužiti hladno.




2 коментара:

  1. Napravila sam sa crnom cokoladom (70% kakao) i dodala 2k secera.
    Uz bele jagode u plitkim posudicama...imala sam top desert.
    Hvala!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zaista se radujem da ti se poslastica dopala i ja ti se od srca zahvaljujem. Prijatno vam bilo:)))

      Избриши