Lagani ručak bez mesa.
Ovaj recept šaljem kao ulaznicu našoj Kati, koja je domaćica za ovomesečnu igricu, "Ajme, koliko nas je" sa bloga Katin špajz i koja nam je zadala kao temu za ovaj mesec karfiol i brokoli.
Ja volim obe namirnice i imam mnogo recepata na blogu sa ovim namirnicama, ali Kato, nema smisla da te zatrpam sa svim receptima, već ću izabrati samo one, koji mi se najviše sviđaju.
Sastojci:
1 glavica karfiola
konzerva od 540 ml leblebija / slanutka
1 glavica sitno iseckanog crnog luka
2 do 3 čena sitno iseckanog belog luka
75 g panko mrvica
1 kašičica kurkume
1 crvena paprika
1 kašičica mlevenog kumina
1 do 2 kašike ulja
1 puna kašika sitno iseckanog peršuna
po ukusu so i biber
Priprema:
Karfiol oprati, iskidati na sitne cvetiće i skuvati u posoljenoj vodi ili na pari.
Skuvani karfiol ocediti i ostaviti u cediljki da se dobro ocedi.Kad se ocedio smrviti ga ili onom spravicom sa kojom smrvite krompir za pire ili sa nekom šoljom, koja ima šire dno ( da ide brže ).
Leblebije / slanutak isprati ispod mlaza hladne vode i ostaviti da se dobro ocedi od viška vode. Kad je oceđen i njih smrviti ali neka vam ne bude pire, ostavite da ima malo komadića.
Umesto konzerviranih možete da koristite i suve, koje ćete potopiti preko noći, isipati tu vodu, naliti sa svežom vodom i kuvati na isti način na koji kuvate pasulj.Ako skuvate više, deo možete zamrznuti pa koristiti po potrebi.
Skloniti sa ringle i ostaviti da se malo ohladi.
Ređati ih na pleh, koji ste prekrili pek papirom.
Ja sam od ove količine dobila 5 većih burgera.
Zagrejati rernu na 190°C i peći ih 20 minuta, pažljivo ih okrenuti i peći još 15 do 20 minuta ili dok vam ne porumene.
Možete ih poslužiti u zemičkama za burgere ( ako imate alergiju na gluten, onda kupite zemičke gluten free i koristite mrvice gluten free ) ili sa jogurtom, u koji ste dodali sitno iseckan beli luk i peršun i sa obiljem zelene salate.
Prijatno!!!!
Ovo tako divno izgleda. Jako mi se sviđa ideja za kombinaciju karfiola i leblebije. Hvala za recept!
ОдговориИзбришиMolim draga Kato...danas ti šaljem sve recepte za igricu...pripremi se.
ОдговориИзбриши