Prvi put pečem boraniju u rerni na ovaj način,i da vam kažem, da mi se izuzetno dopala...probajte i vi.Meni je ovo bio ručak.
Sastojci: 500 g žute boranije, 100 g pančete ili sušene slanine, 30 ml maslinovog ulja, po ukusu sveže samlevenog bibera i morske soli, pola kašičice grčkog ili italijanskog začina, 1 puna kašika sitno iseckanog peršuna
Priprema:
Boraniju očistiti od vrhova i ako je predugačka, preseći na pola.
Oprati je i osušiti.Preliti boraniju sa maslinovim uljem, posoliti pobiberiti, dodati suvi začin i sečenu pančetu i sve dobro izmešati.
Pleh prekriti papirom za pečenje i sipati boraniju i poravnjati je.
Peći 15 minuta, promešati je i vratiti još desetak minuta da se peče ili dok vam blago ne porumeni.
Pečenu boranije posuti sa sitno iseckanim peršunom i poslužiti toplu kao prilog pečenom mesu ili ribi a ako imate previše, možete preliti sa nekim prelivom za salatu i jesti je kao salatu. i poneti na posao za ručak.
Prijatno!!!
E baš danas gledam pobašti šta ima od novog povrča, već nam tikvice i livadski kupus i paradajz i patlidzan ..ne dosadilo ali lepo je i nešto drugo. Ok čili papričice krenule to je turšija, praziluk samo što nije, a i buranija ce biti tu za neki dan. Mnogo volimo da je jedemo naročito ovu puterku. Dopada mi se ovako spremljena
ОдговориИзбришиDraga moja, zavidim ti na toj bašti....ja je nemam, jer u zadnjem delu dvorišta imamo dva velika drveta i nemamo sunce zbog njih..ali možda u nekoj sledećoj kući...uživaj u tom svom malom raju.
ОдговориИзбриши