Ja mnogo volim ove male zlogajčiće i vrlo često su mi dovoljni za ručak a takođe je idealno za predjelo, ili uz čašicu sa vašim prijateljima.
Sastojci:
1 baguette hlebputer za hleb
6 šnita dimljene suve slanine
1 veći ili 2 manja praziluka
125 g kozjeg sira
pola kašičice italijanskog začina
Priprema:
Baguette hleb iseći na kriške debljine oko 2cm i imate dva načina da ih napravite.Prvo je, kriške preliti sa malo maslinovog ulja,staviti u rernu da se kratko zagreje i porumeni, okrenuti da i druga strana porumeni i po želji istrljati sa čenom belog luka.
Ja sam ih ovog puta pravila malo drugačije.
U teži tiganj staviti puter,zagrejati i staviti parčiće isečenog hleba i pržiti da porumeni,okrenuti i ispržiti i drugu stranu da porumeni.
Izvaditi hleb i ostaviti na tanjiru.
Isipati svu mast iz tiganja ( ja sam je pokupila sa kuhinjskim papirnim ubrusom ) i tu dodati sitnije sečen praziluk i pržiti,stalno mešajući dok luk ne omekša.
Ostaviti da se ohladi.
Prijatno!!!!!
Baš idealna zakuska uz čašu vina.
ОдговориИзбришиHvala Petra, meni je ovo bio lagani ručak.
ИзбришиPredivno je, ma sve vrste brusketa su super ... Sve čestitke za recept
ОдговориИзбришиHvala Željko i topli pozdrav.
ИзбришиE, ovakve stvari obožavam!! Predivno..
ОдговориИзбришиJoj Sandra i ja... meni ovo može da bude ručak, kasnije pojedem nešto od voća i dovoljno mi je. Od srca ti hvala.
Избриши