недеља, 07. фебруар 2016.

Salsa od paprika i nara / šipka

Idealni prilog uz piletinu ili ribu ili poslužiti kao salatu.


Sastojci:
po 1 crvena, žuta,narandžasta paprika isečene na kockice
2 male ljutike, isečene na sitne kockice
1 do 2 čena sitno iseckanog belog luka
2 do 3 kašike sitno iseckanog peršuna
1 veči nar / šipak
1 kašika maslinovog ulja
1 kašičica ljute tučene paprike
2 do 3 kašike soka od limete
po ukusu morska so i sveže samleven biber

Priprema:
Sve sastojke staviti u veću zdelu i dobro izmešati. Ostaviti da odstoji bar tridesetak minuta da se okusi sjedine, povremeno promešajte.
Poslužiti rashlađeno ili sobne temperature. ( ja više volim kad je hladno )

Ovako pripremljenu salsu možete čuvati u frižideru u dobro zatvorenoj posudi do 3 dana.
Meni je ovo bio obrok bez mesa a muž ju je jeo sa piletinom.

5 коментара: